Ръководството на The Walt Disney Company“ е решило да намали

...
Ръководството на The Walt Disney Company“ е решило да намали
Коментари Харесай

Ръководството на „Дисни“ намалява заплатите си с до 50 %

Ръководството на „ The Walt Disney Company “ е решило да понижи заплатите си по отношение на пандемията от ковид, заяви Си Ен Ен, представени от БГНЕС.
Боб Айгър, който до края на декември 2021 година ще заема поста изпълнителен ръководител на борда на компанията, изцяло се отхвърля от заплатата си, която доближи 48 милиона $ предходната година, а Боб Чапек, който през февруари замести Айгър като изпълнителен шеф, ще понижи заплатата си с 50%. При останалите ръководители на компанията тя ще бъде понижена с 20-30%.
" Сигурен съм, че дружно ще преодолеем този сложен интервал и ще излезем от него още по-силни, само че би трябвало да предприемем нужните стъпки, с цел да се оправим с краткосрочните и дълготрайните финансови последствия за компанията ", цитира Си Ен Ен фрагмент от писмото до личния състав на компанията.
Както телевизионната компания означи, намаляването на зплатите на управлението на " Дисни " оказва се, откакто организацията разгласи прекъсването за неустановен интервал от време на своите увеселителни паркове „ Дисниленд “ в Калифорния и „ Дисни Уорлд Ризорт “във Флорида заради разпространяването на ковид. Преди това се предполагаше, че работата на парковете ще бъде спряна до края на март, само че предишния петък беше решено да не се възобновява. Веднага откакто това решение стана известно, акциите на компанията паднаха с 8,5%.
За „ Дисни “ решението да резервира парковете затворени не беше елементарно. Тези паркове са главен източник на финансови доходи за компанията: продажбите на билети генерираха над 26 милиона $ през фискалната 2019 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР