Ръководството на Subaru съобщи за започване на вътрешна проверка, свързана

...
Ръководството на Subaru съобщи за започване на вътрешна проверка, свързана
Коментари Харесай

В Япония назрява нов скандал: под прицел е Subaru

Ръководството на Subaru заяви за започване на вътрешна инспекция, обвързвана с точността на параметрите за разход на гориво на всички модели на марката. Причина за това се трансформира одиторска инспекция, проверяваща процедурата за крайна ревизия на колите.

Напомняме, че наскоро в Япония имаше скандал, обвързван с Nissan и Subaru. Оказа се, че крайната инспекция в заводите на производителите правят сътрудници, които не са квалифицирани за това. И това в продължение на над 30 години! Ясуюки Йосинага, президентът на Subaru, призна за това нарушаване в края на октомври, а това на компанията струваше над 10% спад в цената на акциите й.

Сега излиза наяве, че инспекторите са се усъмнили и в правдоподобността на индикаторите за разход на гориво. Според тях, в хода на финалната инспекция някои данни може да бъдат фалшифицирани. Официалната позиция на Subaru към днешна дата гласи следното: компанията ревизира дали сходни подозрения имат почва, в случай че да, по какъв начин и могло това да стане и кои модели визира.

Ключовото фразеология тук е „ в случай че да”. В японската просвета даже съмнението се счета за срам. Ето за какво, даже самият факт, че се позволява опцията за неправилност, приказва за това, че съмненията имат съображение.

Тук може да напомним миналогодишната история с Mitsubishi. Тогава компанията на процедура се срина, откакто бе уличена в операции на данните за разхода на горива, а в следствие бе купена от Renault-Nissan. Както постоянно, първите реакции идват от борсата: акциите на Subaru паднаха с още 8%. Не е мъчно да се допусна какво ще стане, в случай че съмненията се окажат истина: с въпроса ще се заемат управляващите, а санкциите и сервизните акции ще стигнат астрономически суми. Най-малката заплаха ще е дребната компания да загуби самостоятелност.

Не по-малко значим е и различен фактор, който излиза на напред във времето след свадите с Takata, Mitsubishi и Kobe Steel: под въпрос се слага цялата японска индустриална просвета, която десетилетия наред се считаше за пример за подражателство.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Парадният Mercedes-Benz Grosser на Хитлер излиза на търг

Резултатът, когато сипеш бензин в неверния отвор

BMW X3 е във върхова форма (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР