Ръководството на Спартак (Москва) обяви с какъв бюджет ще разполага

...
Ръководството на Спартак (Москва) обяви с какъв бюджет ще разполага
Коментари Харесай

Спартак ще има бюджет от 100 млн. евро за новия сезон

Ръководството на Спартак (Москва) разгласи с какъв бюджет ще разполага клубът за новия сезон. Пред Чемпионат шефът на медийния отдел на Спартак Максим Пахов разкри точните параметри на бюджета - 8,6 милиарда рубли (около 100 млн. евро - б.р.). Преди това се говореше, че сумата ще е двойно по-голяма, само че истината се оказа друга.

Част от тези пари евентуално ще бъдат изхарчени за бранителя на Атлетико Минейро Гуга Гомес. Спартаковци са предложили за десния бек 4,5 млн. евро, само че бразиският клуб желае повече, тъй като държи единствено 75% от правата на играча, а останалите 25% принадлежат на някогашния му отбор - Аваи.  Треньорът на Спартак (Москва) съпостави отбора си с Байерн (Мюнхен)
Междувременно, старши треньорът на Спартак Доменико Тедеско съобщи, че не счита миналия сезон за неуспех. " Червено-белите " приключиха на 7-о място в шампионата и отпаднаха на полуфиналите в шампионата за Купата на Русия, като по този метод не съумяха да се класират за евротурнирите.

" Имах няколко варианти пред себе си, откакто напуснах Шалке 04, само че Спартак беше правиният избор. След като опознах града и самия клуб, разбрах, че не съм сбъркал. Спартак е съветският Байерн. Отборът има 30 милиона почитатели в страната, това е невероятна мощ. Тук натрупвам скъп опит ", показа Тедеско пред Fussball24.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР