Ръководството на социалната мрежа Twitter поднесе извиненията си за това,

...
Ръководството на социалната мрежа Twitter поднесе извиненията си за това,
Коментари Харесай

Twitter призна, че е използвала данни на потребители без разрешение

Ръководството на обществената мрежа Twitter сервира извиненията си за това, че в течение на към една година е употребило данните на някои консуматори без тяхното позволение. Това се споделя в оповестено на уеб страницата на обществената мрежа заявление, оповестяват ТАСС и „ Фокус ".

Според него, в случай че потребителите са видели в обществените медии реклама за мобилно приложение и по-късно по някакъв метод взаимодействат с това приложение (например, са го инсталирали), Twitter би могъл да разкрие някои данни за тях на своите сътрудници, даже в случай че хората не дават своето позволение за това.

Този проблем съществува от май 2018 година В допълнение, от септември същата година Twitter може да демонстрира на потребителите реклами въз основа на догатки за вида на тяхното мобилно устройство, без да ги пита за позволение за обработка на такава информация.

На 5 август тази година обществената мрежа е открила и отстранила тази нередовност. „ Вярвате, че следваме вашия избор, само че този път се провалихме. Извиняваме се за това и подхващаме ограничения, с цел да сме сигурни, че няма да повторим такава неточност ", се споделя в обявата.

В същото време в изказването се отбелязва, че пароли, имейл сметки и друга сходна информация не са трансферирани на трети страни. Twitter няма данни какви информации за потребителите са употребявани по този метод, както и какъв брой индивида са наранени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР