Ръководството на "Сосиете женерал" проучва начините да намали с 600

...
Ръководството на "Сосиете женерал" проучва начините да намали с 600
Коментари Харесай

Сосиете женерал ще икономиса още 600 млн. евро

Ръководството на "Сосиете женерал " изследва методите да понижи с 600 млн. евро годишните си разноски, свързани с активността на френската банка в Париж. Това са част от напъните на компанията да върне доверието на вложителите и да увеличи приходите. Анализът, наименуван за вътрешна приложимост "Ithaque " (бел. ред. - може да се преведе като "указание " или "авариен излаз "), е почнал през юни, твърди осведомено с въпроса лице. Все още не са взети никакви решения и целевият размер на спестените средства може да бъде изменен, споделя още поискалият анонимност източник.

Главният изпълнителен шеф на "Сосиете женерал " - Фредерик Одеа, е под мощен напън да направи спомагателни икономии поради предстоящото изстудяване на стопанството и на даже още по-ниски от сегашните лихвени проценти. Новите редукции ще бъдат съсредоточени върху съпътстващите парижки интервенции на банката и ще са в допълнение към провеждащото се преструктуриране на активността й, при което би трябвало да бъдат спестени 500 млн. евро и съкратени 1600 работни места, основно в капиталовото отделение. Въпреки известното повишаване на акциите на "Сосиете женерал ", пазарната им оценка към момента е с към 8% по-ниска през тази година - много по-лош резултат от 1.3-процентния спад на европейския банков показател Stoxx 600.

Одеа, който управлява френския заемодател повече от 10 години, прави икономии и продава активи след полученото през януари изненадващо предизвестие за предстоящо понижение на облагите. Целта му е да запази водещата роля на банката в региона на бизнеса с производни на скъпи бумаги и да ускори финансовите й позиции.

"Сосиете женерал " е наела консултантската компания "Бейн енд ко. " да оказва помощ за идентифициране на пътищата за орязване на разноските с към една пета за услуги като осведомителни технологии, човешки запаси и финансовия отдел. Течащото изследване може да наложи съкращаването на стотици спомагателни работни места в Париж. Банката работи също и с консултантската компания "Макинзи енд ко. ", с цел да открие способи за укрепване на основните финансови коефициенти и с цел да удовлетвори условията на разбора, прочут измежду личния състав като "Optica ".

Одеа учи и варианти за продажба на активи. "Сосиете женерал " преглежда разновидности за бъдещето на своя бизнес Lyxor, ръководещ 151 милиарда евро. Компанията претегля и опцията за разлъка с британското си отделение за частни банкови услуги и със скандинавските си лизингови интервенции за машини и уреди. Миналата година френският заемодател продаде белгийското си отделение за частни банкови услуги на холандската "АБН АМРО груп ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР