Ръководството на СК Спортист 20009 (Своге) изрази отношение по взетото

...
Ръководството на СК Спортист 20009 (Своге) изрази отношение по взетото
Коментари Харесай

Спортист готов да играе във Втора лига

Ръководството на Семеен кодекс Спортист 20009 (Своге) изрази отношение по взетото решние на БФС за прекравяване на шампионатите в Трета лига. От клуба показаха и своята подготвеност да играят във Втора лига и адресираха писмо до краткотрайно изпълняващия длъжността президент на БФС, както и до ръководителя на АФЛ - Румен Вълков.

Публикуваме позицията на клуба без редакторска интервенция:

" Уважаеми господа,
Ръководството на ФК „ Спортист-2009 “ Своге би желало да изрази кардиналната си позиция по повод взетото от Изпълнителният комитет на БФС решение от 21.04.2020 г за преустановяване на шампионатите в Трета лига и насрочването на бараж сред тимовете намиращи се на първо и второ място във краткотрайното класиране на Югозападната Трета лига.

През годината ФК „ Спортист-2009 “ Своге развива сполучливо футболния клуб и влага не малко средства в внушителен тим и ДЮШ. Желанието на управлението бе тимът да се пребори за присъединяване в професионалния футбол от идващия сезон по спортно-технически път. В тази връзка ние сглобихме боеспособен отбор, който все още се намира на 3-то място в класирането. Смятаме, че сме изцяло конкурентни на тимовете на Миньор Перник и Септември Симитли, които заемат първите две места в подреждането и това проличава от постигнатите резултати.

През зимната пауза инвестирахме и подобрихме тима и това докара до две поредни победи против Сливнишки воин като посетител и против водача Миньор Перник в Своге преди шампионата да бъде прекратено. Смеем да твърдим, че направихме тим, който може да се пребори за първото място в групата. Дълбоко сме разочаровани, че изключителната обстановка в България и прекъсването на шампионата постави кол в колелата на нашите проекти.

Искаме да заявим, че ние сме амбициозни хора и желаеме да развиваме футбола в района на град Своге. Поддържаме обединения във всички възрастови групи на нашата детско-юношеска школа. Също по този начин разполагаме с база, която дава отговор на критериите за мачове в професионалния футбол.
С актуалната позиция бихме желали да заявяваме нашата подготвеност ФК Спортист 2009 Своге да играе във Втора лига през идващия сезон. Клубът е финансово гарантиран и имаме упоритости да се развиваме в професионалния футбол. Също по този начин сме подготвени, в случай че БФС реши, да се включим в възможни баражи за попълване на състава на Втора лига.

Уважаеми господа, ние разбираме желанието ви да намерите най-правилно решение за развиването на българския футбол в обстановка на пандемия, когато здравето на хората е най-важно. Ясно е, че с приоритет са шампионатите при експертите и това е разбираемо. Трябва да знаете обаче, че в Трета лига има клубове, които също имат упоритости и са си сложили високи цели. Смеем да твърдим, че Спортист Своге е финансово гарантиран клуб, който може да бъде конкурентноспособен във Втора лига.
Надяваме се писмото ни да бъде взето под внимание при последващи разисквания на съставите и форматите на групите във футболното състезание на България. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР