Ръководството на Щутгарт уволни треньора си Маркус Вайнцийрл часове след

...
Ръководството на Щутгарт уволни треньора си Маркус Вайнцийрл часове след
Коментари Харесай

Щутгарт уволни втори треньор през този сезон

Ръководството на Щутгарт уволни треньора си Маркус Вайнцийрл часове след тежкото проваляне с 0:6 от Аугсбург, като за повторно през този сезон клубът се разделя с наставника си. Щутгарт е на 16-о място в класирането, което праща на плейоф за опазване на мястото с тим от Втора лига. Спортният шеф на швабите Томас Хицълшпергер съобщи, че желанието на всички е било да останат с Вайнциърл до края на сезона, само че провалянето с 0:6 е трансформирало мненията.

``След резултата в Аугсбург ние трябваше да реагираме незабавно, да търсим смяна, да създадем нова обстановка към тима и да избегнем изпадането ", съобщи спортният шеф. Нико Вилих, който досега е треньор на юношите до 19 години, за момента поема поста с краткотрайно предопределение. Помощник треньорът Волфганг Белер, треньорът по физическата подготовка Томас Барт и треньорът по самостоятелна работа Халил Алтънтоп също напущат клуба.

Щутгарт стартира сезона с Тайфун Коркут, който остана на поста 7 мача. След него пое работата Вайнцийрл, който обаче реализира едвам 4 победи в 23 мача и тежкото проваляне наложи промяната му. Сега те са на 6 точки от Шалке 04, който е на избавителното 15-о място.
 Байерн (Мюнхен) победи Вердер (Бремен) с 1:0
Байерн (Мюнхен) с сложна, само че значима победа над Вердер (Резултати от 30-ия кръг в Бундеслигата)

Аугсбург разруши Щутгарт с 6:0
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР