Ръководството на шампиона в първенството по волейбол на България при

...
Ръководството на шампиона в първенството по волейбол на България при
Коментари Харесай

Мениджърът на Марица: Искаме да играем в турското първенство, но нямаме покана

Ръководството на първенеца в шампионата по волейбол на България при жeните – Марица (Пловдив), демонстрира предпочитание отборът да играе в турското състезание от идващия сезон. Новината бе обявена от WorldofVolley.com, само че в действителност за осведомените с волейболните каузи, това не е нещо ново.

Пловдивския клуб, който е безспорен хегемон в родните условия и не среща конкуренция, има такива планове към този момент от няколко сезона, само че до момента те не бяха афиширани публично.

Тази година е следващ опит на ВК Марица да се приобщи към турското състезание, където българският отличник и частник в Шампионската лига, ще се усеща надалеч по-комфортно и ще играе с тимове от свое равнище и по-висока класа.

„ От няколко години търсим вид да играем по-сериозни мачове, само че към този момент не се получава. Бихме желали да сме част от по-силно състезание и турския шампионат е съвършен – не е толкоз надалеч като дестинация и има положително равнище и класни противници. Отново, за трети път подадохме поръчка до турската федерация, само че до този миг нямаме отговор “, разяснява за BGvolleyball.com мениджърът на Марица Борис Халачев.



„ Все още има време, може би и те самите нямат изясненост какъв брой тима ще играят в първа лига и какъв ще бъде форматът им. Пандемията от ковид обърка проектите на мнозина и не се знае какво ще се случи, и дали няма да останат нечетен брой състава и да имат потребност от още едно класно попълнение. Надявам въпреки всичко концепцията ни да се реализира “, разяснява още Халачев.

Още преди два сезона управлението на Марица инициира среща със прилежащите страни да се сътвори Балканска волейболна лига, в която да вземат участие най-хубавите тимове от района, само че хубавата концепция не срещна съратници.

Също по този начин преди три години, макар по-далечното разстояние, ВК Марица подаде поръчка за присъединяване и за Средноевропейската лига, само че за жалост молбата им не бе прегледана.

„ На този стадий ситуацията е такова – имаме предпочитание да участваме в по-силен и класен шампионат, само че не са ни потърсили. Искаме не да бъдем като локален тим, а да представяме България, името на Марица и град Пловдив в Турция. За момента оставаме в очакване. Много е значимо и по кое време ще отворят залите с цел да може да се тренира. Селекцията също ще бъде направена откакто имаме повече изясненост за новия сезон и Шампионската лига “, приключи Борис Халачев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР