Ръководството на сдружението на общините (НСОРБ) се срещна днес с

...
Ръководството на сдружението на общините (НСОРБ) се срещна днес с
Коментари Харесай

Очаква се държавата да компенсира общините за тока и през лятото

Ръководството на сдружението на общините (НСОРБ) се срещна през днешния ден с вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов. По-важна бе първата среща, защото тя бе във връзка най-актуалната и остра рецесия - със скъпия ток. Представителите на НСОРБ би трябвало да са останали удовлетворени, защото най-после се разбра, че обезщетенията, които страната заплаща, най-вероятно ще продължат чак до лятото.  " Като краткосрочна мярка за компенсиране на силата за потребностите на обществените услуги, предоставяни от общините, се обсъжда предоставянето на спомагателна отплата до месец юли тази година ", осведоми сдружението.

Освен това държавното управление приготвя скица за сключване на дълготрайни контракти за електроенергия за потребностите на държавната администрация и обществения бранш, до която ще имат достъп и искащите общини. Схемата ще даде опция да бъдат избегнати надценките без нужда всяка обществена конструкция да обособява профилирано звено за търговия с сила. В момента екипът на Василев работи по оферти за нормативни промени, които да дадат опция за осъществяване на механизма. Преди няколко дни Василев обясни схемата - планува се общ снабдител от името на страната да купува сила от пазара, а след това да го продава на предвидими цени на държавни структури или общини. " Своята подготвеност за включване в системата за централизирано закупуване на електричество към този момент е декларирала Столична община ", осведомиха още от НСОРБ.

 

ПЪТИЩА

При Караджов пък бяха обсъждани ремонтите на пътищата. Кметовете се оплакаха, че от 19 500 км общински пътища 11 600 км са в плачевно положение. С Караджов бе разисквано ремонтите да се финансират по новия Фонд за районно развиване, който Министерство на регионалното развитие създава.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР