Ръководството на прокуратурата създава предпоставки за репресия срещу независимите медии

...
Ръководството на прокуратурата създава предпоставки за репресия срещу независимите медии
Коментари Харесай

Иво Прокопиев: Прокуратурата репресира независими медии и журналисти

Ръководството на прокуратурата основава предпоставки за принуда против самостоятелните медии и публицисти. Това се споделя в позиция на издателя на " Капитал " и " Дневник " Иво Прокопиев. Тя е във връзка изявление на основния прокурор Сотир Цацаров, който предходната седмица загатна, че е имало закани за живота на предприемача и прокуратурата е реагирала на тях. Коментарът на Цацаров бе изработен след въпрос по какъв начин държавното обвиняване реагира на сигнали за депутата Делян Пеевски.

Наскоро стана ясно, че българин и румънец са от четири месеца в ареста по съмнение, че са се пробвали да изнудват Пеевски и Ахмед Доган за 12 млн. евро, с цел да бъдат отстранени имената им от отчет за контрабанда.

През 2014 година прокуратурата арестува трима души поради подготвян опит за ликвидиране на депутата. Не бяха открити никакви доказателства.

" По същия метод, по който се реагира на всички опити, закани, в това число предадени по формален път във връзка с Делян Пеевски и във връзка с Ахмед Доган, тъй като за това не ме попитахте, а това ви е и подтекстът. По същия метод се реагира и във връзка с закани, които са пристигнали по надлежния ред от лице, което е предприемач, притежател на медийна група и е обществено прочут с сериозните си позиции по отношение на прокуратурата. Разлика сред него и Делян Пеевски няма. По същия метод се работи и по отношение на него в негова отбрана. И тези сериозни позиции по никакъв метод не са обосновали това ние да понижим степента на деяние в негова отбрана, по този начин както ги подхващаме и по отношение на други ", съобщи Цацаров предходната седмица.

" По мотив изявления в последните няколко дни, както и по отношение на изказването на основния прокурор господин Сотир Цацаров бих желал да уточня, че не съм получавал никакви закани, както и не съм подавал никакви сигнали до прокуратурата или различен способен орган във връзка със закани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР