Ръководството на Прокуратурата на Република България се обръща с призив

...
Ръководството на Прокуратурата на Република България се обръща с призив
Коментари Харесай

Прокуратурата призова всичките си служители да дарят кръв

Ръководството на Прокуратурата на Република България се обръща с апел към всички прокурори, следователи и правосъдни чиновници, да се включат в обезпечаването на нужните количества кръв и кръвни съставки за лечебните заведения. От всекидневно преливане се нуждаят пациентите на клиниките по онкохематология, детска онкохематология, изгаряния, кардиохирургия, акушерство и гинекология, неврохирургия и други. Голяма част от незабавните медицински интервенции също изискват преливане на кръв.

От центровете по трансфузионна хематология в страната сигнализираха за забележителен спад на искащите да дарят кръв, който се регистрира от началото на месец март.

Извършените в международен мащаб научни изследвания не оповестяват за предаването на коронавируси (какъвто е и COVID-19) посредством трансфузия или трансплантация. Следователно искащите могат да дарят кръв без да има какъвто и да е риск за здравето им. Освен това трансфузионните центрове в страната правят обикновен скрининг на кандидат-кръводарителите и не позволяват кръводаряване от лица с клинично проявени респираторни инфекции. Във всички центрове по трансфузионна хематология в страната е основана прецизна организация, тъй че да се подсигурява в оптималната степен сигурността на всеки един кръводарител. Всички чиновници в кръвните бази са снабдени и оборудвани с нужните защитни средства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР