Ръководството на Професионалната футболна лига на Франция единодушно гласува против

...
Ръководството на Професионалната футболна лига на Франция единодушно гласува против
Коментари Харесай

Лига 1 отхвърли молбата на правителството и запази формата на първенството

Ръководството на Професионалната футболна лига на Франция единомислещо гласоподава срещу разширението на Лига 1 до 22 тима през сезон 2020/21 година, заяви формалния уеб страница на организацията.

Футболният сезон във Франция беше преустановен с решение на държавното управление на страната, а три клуба обалваха това решение пред съда, който постанови в тяхна изгода. Правителството насочи публична молба към шефовете на Лигата да бъде преразгледан формата и да бъде повишен на 22 тима. Тази опция е била прегледана, само че вследствие на това се е стигнало до извода, че разширението е невероятно, поради последствията от рецесията и финансовите проблеми на клубовете.

Това решение не е дефинитивно, а би трябвало да бъде гласувано още веднъж на общото заседание на федерацията на 26 юни. Така най-вероятно Амиен и Тулуза, които приключиха сезона на последните места в класирането, ще изоставен Лига 1, а Лион няма да бъде позволен до присъединяване в Лига Европа. Пари Сен Жермен бе разгласен за първенец на Франция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР