Ръководството на Продължаваме промяната би разговаряло с ГЕРБ и ДПС,

...
Ръководството на Продължаваме промяната би разговаряло с ГЕРБ и ДПС,
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Ще разговарямие с ГЕРБ и ДПС, когато Борисов и Карадайъ не са начело

Ръководството на " Продължаваме промяната " би разговаряло с ГЕРБ и Движение за права и свободи, когато отпред на двете обединения не са Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ Даниел Лорер, министър на нововъведенията и растежа.

" Не можем да преговаряме с партии, които въплъщават неналичието на правда през последните 10 години ", аргументира се Лорер. И добави: " Ако Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ ги няма отпред на ГЕРБ и на Движение за права и свободи, това ще бъде добър ден за българската народна власт. "

Това, което тежи на нашата съвест е, че не можем да създадем по-бързо промените, сподели още Лорер.

Според него същинските претекстове за вота на съмнение са свързани с това, че държавното управление е почнало да преборва корупцията. Той посочи това, че спецправосъдието " към този момент е минало ", смяната на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", прекъсването на съветския газ.

" Всичко това им пристигна толкоз доста нанагорно, че избраха да хвърлят страната в безпорядък ", уточни Даниел Лорер.

Запитан за връзките на Политическа партия с Има Такъв Народ и Слави Трифонов, той акцентира: " Погледнато исторически, Слави Трифонов сътвори голям триумф в шоубизнеса и голямо отчаяние в политиката. "

Даниел Лорер свърза с битката с корупцията, водена от кабинета, и с връзките с президента Румен Радев.

" Сега, когато държавното управление стартира да бори корупцията, президентството повтаря тезите на опозицията - че Народното събрание е един магазин. Съжалявам, някой би трябвало да каже на президента, че Народното събрание не е магазин. "

Корупционните схеми ще се върнат, в случай че се сменим с тези, които желаят да дойдат на власт, тъй като те това са правили, бе друга теза на Лорер.

Според него икономическата политика на държавното управление през последните месеци е напълно в поддръжка на хората. На европейската карта България е с най-евтин бензин, твърди той. И даде образец с балтийските страни, където инфлацията е 20%, само че никой не упреква държавните управления, тъй като схваща, че тя е привнесена.

Хората, които ме срещат по улиците, ми споделят - няма да се давате, акцентира министър Лорер.

Той разяснява и тематиката за ветото на РСМ.

Македония е най-удобната дъвка в българската политика, сподели Даниел Лорер. И уточни, че тази тематика се вади постоянно - когато се разисква бюджет, при неговата актуализация, когато се преглежда Плана за развиване.

В предходните 10 години никой в Европейски Съюз не беше схванал какво желаеме от Скопие. Сега в Европа най-накрая схванаха, че желаеме да се зачитат правата на българите и да няма език на омразата, сподели той.

Очаквайте детайлности!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР