Ръководството на Премиърлийг създаде екип от бивши и действащи футболисти

...
Ръководството на Премиърлийг създаде екип от бивши и действащи футболисти
Коментари Харесай

Ето как в Англия продължават битката с расизма

Ръководството на Премиърлийг сътвори екип от някогашни и настоящи футболисти за битка с расизма. В последните дни тази тематика е изключително настояща на Острова поради изцепките на група почитатели по време на мача сред България и Англия в понеделник (0:6).

Срещата на Националния стадион „ Васил Левски " в София на два пъти бе прекъсвана от основния рефер поради расистки викания от трибуните, ориентирани против тъмнокожи играчи на гостите.

Премиърлийг е образувала по този начин наречената консултативна група от представители на BAME (black, asian, and minority ethnic) - тъмнокожи, азиатци и етнически малцинства.

В тази група отпред с мениджъра на Донкастър Роувърс Дарън Мур влизат също Уес Морган, Рахийм Стърлинг, Тами Ейбрахам, Трент Александър-Арнолд, Хюн Мин Сон, Теему Пуки, Джордан Пикфорд, Калъм Уилсън, Йън Райт, Джолиън Лескът и Шола Амеоби.

Тези авторитетни персони ще дават препоръки на футболните управляващи, а също по този начин ще се снимат в рекламни клипове в границите на акцията "Няма място за расизъм " (No Room For Racism).

Дисциплинарната комисия на УЕФА ще прегледа делото против България на 28 октомври. Тъй като това не е първото обвиняване против България за расизъм и поради огромния интернационален отзив, се чака наказването от УЕФА да бъде много сурово. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР