Ръководството на ПП АБВ проведе среща с посланика на Палестина

...
Ръководството на ПП АБВ проведе среща с посланика на Палестина
Коментари Харесай

Ръководството на ПП АБВ и посланикът на Палестина в България обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете държави

Ръководството на Политическа партия АБВ организира среща с посланика на Палестина в България Н. Пр. доктор Ахмед Ал Мадбух. На нея участваха ръководителят на АБВ Румен Петков, водачът на АБВ Младежи Пламена Заячка, членът на Изпълнителното бюро на партията доцент Георги Кючуков, специалисти на партията, както и дипломати от палестинското посолство.

Бяха разисквани опциите за съдействие сред България и Палестина, както и проблемите на палестинските жители живеещи непрекъснато или краткотрайно у нас. От АБВ подчертаха позитивното отношение на българския народ към хората търсещи леговище в страната ни, макар някой единични прояви на ксенофобия, които бяха употребявани за политически цели от избрани обединения в страната. В тази връзка от управлението на политическата мощ обявиха и, че се опълчват изрично на сходен жанр, извънредно изразена непоносимост.

По време на диалога бе прегледано още и решението на Съединени американски щати да закрие представителството на страната Палестина в Съединените американски щати. Акт, който провокира отрицателна реакция от страна на всички арабски страни, които го осъдиха. Н. Пр. дипломат Мадбух уточни, че палестинската страна е била готова за това развиване на обстановката и е изтеглила своя дипломат от Съединени американски щати още преди няколко месеца.

В умозаключение представителите на АБВ показаха, че партията има подготвеност да подкрепи желанието на дипломатическите представители на арабските страни у нас, в страните им да бъдат презентирани образователни стратегии на български университети и Българска академия на науките за подготовка на фрагменти на разнообразни равнища.
 snimka_poslanik-palestina-2  snimka_poslanik_palestina-1  nimka_poslanik-plaestina-3-2
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР