Ръководството на плевенската Топлофикация ЕАД не е много разговорливо по

...
Ръководството на плевенската Топлофикация ЕАД не е много разговорливо по
Коментари Харесай

Топлофикация Плевен не говори за вероятността Булгаргаз да им спре газа

Ръководството на плевенската " Топлофикация " ЕАД не е доста разговорливо по тематиката за вероятността " Булгаргаз " да им спре доставките на синьо гориво, в случай че сдружението не изплати отговорностите си за юли, август и септември.
Както стана ясно по-рано тази седмица след изявление на шефа на " Булгаргаз " Николай Павлов, компанията може да спре подаването на газ до топлофикациите в Плевен, Бургас и Враца, в случай че не бъдат направени нужните заплащания за покриване на задълженията на сдруженията. Топлофикационните сдружения в трите града дължат общо 15 милиона лв. на " Булгаргаз " и не са си плащали от юли. Изпратени са напомнителни писма. Имат период до 19 октомври да си погасят отговорностите.
Actualno.com попита изпълнителния шеф " Топлофикация Плевен " инж. Йордан Василев какъв брой са задълженията към " Булгаргаз ", водят ли се диалози за тяхното разсрочване и по какъв начин ще реагира сдружението, в случай че в действителност се стигне до прекъсване на доставките на газ. Чрез своята секретарка инж. Василев отговори, че няма право да дава такава информация .
Проверка на Actualno.com в уеб страницата на КЕВР сподели, че за 2017 година условно-постоянните разноски на " Топлофикация Плевен " са в размер на 15 741 000 лв., а до 30 юни, тази година, към този момент са се нараснали до 16 631 000 лв.. А прогнозата за размера на разноски за закупена сила е 697 000 лв., като акцизът на природния газ е малко над 1 млн. лв..
Източници на Actualno.com обаче разясниха, че сдружението се готви по нормалния метод за новия отоплителен сезон. Сред чиновниците му не разяснява опцията да спрат доставките на газ.
" Възможно е да има насъбрани отговорности. Летният сезон е финансово слаб за топлофикациите, тъй като клиентите употребяват единствено топла вода. Това е и времето, когато се вършат планови поправки на системите. В случай на прекъсване на газа, топлоцентралата ще премине на мазут. Обичайно поддържаните ресурси от това гориво са за 3-4 дни, през които би трябвало да провеждат доставки на още мазут. До този вид се стига единствено при апокалиптична обстановка - случи се преди 7-8 години ", споделя източникът ни.
Подготовката на " Топлофикация Плевен " за новия отоплителен сезон в действителност върви по нормалния метод. На формалния уебсайт на сдружението е качена информация, че " по отношение на подготовката на идния отоплителен сезон от 8 октомври 2018 год. стартира запълването с вода на вътрешните отоплителни съоръжения в постройките. Преди запълването, термостатичните вентили на отоплителните тела би трябвало да бъдат изцяло отворени. Поради намаление на среднодневните температури, при документално изразено предпочитание от потребителите, отоплението на обособени здания може да бъде пуснато предварително ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР