Ръководството на Плевенската филхармония е предложило на общинската управа в

...
Ръководството на Плевенската филхармония е предложило на общинската управа в
Коментари Харесай

Възстановяват конкурса за млади оперни певци на името на Гена Димитрова в Плевен

Ръководството на Плевенската филхармония е предложило на общинската администрация в Плевен през идната година да се възвърне Националният конкурс за млади оперни артисти на името на Гена Димитрова. Идеята за него е на самата оперна прима. Първото издание на състезанието бе в края на септември 2006 година, а второто - през 2009 година След това по разнообразни аргументи самодейността на плевенска сцена да демонстрират гения си млади оперни дарования замря.
Възстановяването на състезанието е едно 20-те оферти за плана на културния календар на Община Плевен за идната година. През 2019-а се навършват 100 години от първото професионално театрално зрелище в Плевен, 150 години от основаването на НЧ „ Съгласие 1869” и 150 години от основаването на първия частен революционен комитет от Васил Левски в града ни. Ще се проведат и вторите издания на фестивала за куклен спектакъл „ Шарено петле”, на Брас бенд фест „ От бай Дико до „ Тико, тико…”, възнамерява се и Второ издание на интернационалния симпозиум по статуя.
Постъпилите оферти ще бъдат разисквани от обществено-експертния съвет по просвета в Плевен. Ще бъде направен план на Културен календар 2019, който ще бъде препоръчан за утвърждение на кмета Георг Спартански. Окончателното решение кои събития ще бъдат включени в културния календар и какво ще е финансирането им, ще вземе локалният парламент, оповестиха от общинската администрация.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР