Ръководството на Пирин (Благоевград) излезе с официална декларация по повод

...
Ръководството на Пирин (Благоевград) излезе с официална декларация по повод
Коментари Харесай

Пирин официално скочи на Съдийската комисия: Притеснително е налагането на неможещите рефери

Ръководството на Пирин (Благоевград) излезе с публична декларация във връзка скандалното съдийство на рефера Валентин Железов от мача с Левски, изгубен с 0:3 на " Герена ". За първи път от три години насам, откогато " орлетата " се завърнаха в Първа лига, те си разрешават да разясняват публично съдийството на дадена среща.

Публикуваме декларацията без редакторска интервенция.

Декларация от управлението, треньорите и футболистите на ОФК Пирин ЕООД Благоевград,
на вниманието на всички медии и Съдийската комисия към БФС.

Уважаеми сътрудници, ръководители и последователи на футбола,

Провокирани сме да изразим гласно несъгласието и възмущението си против тенденциозното съдийство от страна на съдийската бригада по време на дуела от 19-ия кръг на Първа лига сред Левски и Пирин.

ОФК Пирин рядко разяснява и влиза в дискусия с реферите и управлението на българското съдийство, само че вчерашният дуел бе превдварително решен благодарение на неверни отсъждания. Визираме съответно обстановки от първото полувреме - две несъществуващи засади при обещаващи голови офанзиви за ОФК Пирин и присъждане на неуместна дузпа в интерес на домакините.

Преди година, в сходен сюжет, се озовахме при посещение на Нефтохимик в Бургас. Тогава ние почтително подадохме тъжба до Съдийската комисия на БФС, а след това ни бе отговорено, че " да ", има дузпа за Пирин при резултат 0:0, само че бидейки пропусната от основния рефер, това не е предрешило крайния излаз от дуела (загубен впоследствие). Е, за нас една измислена дузпа през вчерашния ден предреши крайния излаз и желаеме последици.

Бихме желали да обърнем внимание посредством тази декларация на цялостната обстановка, а точно с цялото почитание към всички виновни фактори и рефери да престанат да се крият и обосновават неверни решения зад и на гърба на почитан експерт в съдийството, какъвто несъмнено е Марк Бата.

Уважаеми сътрудници, молим още Съдийската комисия съществено да обърне внимание на кадровия си капацитет и качества. Със сигурност в България има можещи и способни рефери, в това не се съмняваме. Притеснителна е явната ангажираност към налагането на неможещите.

С почитание
ОФК Пирин ЕООД Благоевград

Милчо Максимов  Левски - Пирин (Благоевград) 3:0 @@@
Първа лига 19 кръг, събота 2 декември  Левски 3:0краен резулат  Пирин (Благоевград)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР