Ръководството на ПГ на „БСП за България“ излезе с позиция

...
Ръководството на ПГ на „БСП за България“ излезе с позиция
Коментари Харесай

БСП обясни гласуването си за избора на Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Ръководството на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ излезе с позиция във връзка гласуването на ръководител на КПКОНПИ. Ето какво написа в нея:

По мотив гласуването на ръководител на КПКОНПИ и популяризираната погрешна информация, че парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ не е имала политическо решение, заявяваме, че на общо заседание на групата, извършено на 10.12.2019 година, с гласоподаване беше признато политическо решение – не поддържаме кандидатурата на Сотир Цацаров “. Против това решение гласоподаваха единствено трима депутати.

Беше взето решение - който има друго мнение, да се възползва от член 58, алинея 4 на Правилника за организацията и активността на Народното събрание и да изрази другата си позиция от трибуната на Народното събрание. Чл. 58 алинея 4 дава опция "на депутат, който има мнение, друго от това на ПГ, да го изрази в границите на 3 минути ".

Никой от гласувалите за Сотир Цацаров не направи обществено това. Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ има политическо решение за неподкрепа. Всеки, който не се е съобразил с това, носи своята персонална отговорност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР