Ръководството на Палестина вече няма да работи с пратеника на

...
Ръководството на Палестина вече няма да работи с пратеника на
Коментари Харесай

Палестинската власт отказва да работи с Николай Младенов

Ръководството на Палестина към този момент няма да работи с пратеника на Организация на обединените нации за мир в Близкия Изток Николай Младенов. Причината е, че Младенов е превишил правата си, като е търсел договорка сред Израел и ислямисткото придвижване „ Хамас ”.
Членът на Изпълнителния комитет на Организацията за избавление на Палестина Ахмед Майдалани, съобщи, че е уведомил генералния секретар на Организация на обединените нации, че пратеникът Николай Младенов „ към този момент е недопустим " за палестинското държавно управление.

Той е „ надвиши ролята си " в търсене на съглашение сред Израел и „ Хамас ", която управлява Газа. Действията му са повлияли на „ палестинската национална сигурност и единството на нашия народ ". До момента няма коментар от страна на Младенов, нито удостоверение от Организацията на обединените народи.

Младенов, дружно с Египет, работи за сключването на дълготрайно съглашение за помирение сред „ Хамас " и еврейската страна, без да включва интернационално приетото държавно управление на палестинския президент Махмуд Абас в непреките договаряния.

Към момента договаряния не се водят. Едната причина е напън от страна на Абас. На 9 октомври беше реализирано отчасти съглашение с посредничеството на Организация на обединените нации за финансиране на нужните доставки на гориво за Газа за период от половин година от страна на Катар. Правителството на Абас не взе участие в него. Стратегията на Младенов разгневи палестинските политици.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР