Ръководството на организацията на пътностроителните фирми намери общ език със

...
Ръководството на организацията на пътностроителните фирми намери общ език със
Коментари Харесай

Пътностроителните фирми намериха общ език с правителството, спират засега протестите

Ръководството на организацията на пътностроителните компании откри общ език със служебното държавно управление и към този момент стопира митингите. Това оповестиха пътищарите след среща с премиера Стефан Янев и министъра на районното развиване Виолета Комитова. По време на срещата стана ясно, че от актуализацията на бюджета са заделени 100 млн. лева за зимно поддържане на пътищата.

Създава се работна група, която да реши по какъв начин да бъдат разплатени дължимите към пътния отрасъл над 700 милиона лв. от които 222 милиона лв. към този момент са фактурирани, само че неплатени. Както е известно  огромна част от поръчките на пътностроителните компании са били печелени по времето на кабинета Борисов-3 с предложения в пъти по-ниски от сумите, които в следствие се дължат за осъществената работа поради анекси към договорите. В някои случаи разликата е 10 и повече пъти от истинските предложения на фирмите.

Стефан Чайков - ръководител на браншовата камара „ Пътища “, изрази удовлетворение от разговора с държавното управление и опитите да се търси решение. Готовността за митинги обаче остава.

„ Готовността за протестни дейности остава, само че до момента в който съществува и минималната опция за разговор, ще призовем нашите членове да не вземат участие и да не правят протестни дейности “, сподели Стефан Чайков, представен от БНР.

В началото на срещата си с управлението на Българска браншова камара „ Пътища “ служебният министър председател Стефан Янев сподели, че в страната има избрани систематични проблеми, като един от тях е на строителния отрасъл, който построява и поддържа пътната инфраструктура.

Премиерът акцентира, че към този момент се търсят решения на проблемите, сложени от пътните строители:

" Опитваме се, търсим решения. Какви ще бъдат те, уповавам се да имаме някакъв напредък - малко, доста, когато и както успеем. Най-малкото което е, преди началото на зимния сезон, би трябвало да сме наясно и да имаме визия и решение по какъв начин тъкмо ще се извърши поддръжката на пътищата и нужната организация за задачата ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР