Ръководството на ООН е неспособно да осигури присъствието на руска

...
Ръководството на ООН е неспособно да осигури присъствието на руска
Коментари Харесай

Русия обвини ООН, че не може да осигури самолет на Лавров

Ръководството на Организация на обединените нации е некомпетентно да обезпечи наличието на съветска делегация отпред с външния министър Сергей Лавров за изключително съвещание на Съвета за сигурност , което ще се организира за филантропичната рецесия в Украйна, заяви Новости. То се провежда по искане на френския президент Еманюел Макрон.

Посещението на съветския външен министър Сергей Лавров в Женева е анулирано заради " невижданата възбрана " за полети на неговия аероплан във въздушното пространство на страните от Европейски Съюз, цитира пък " Интерфакс " известие от съветското посолство в Швейцария.

От своя страна съветското външно министерство съобщи, че " обръщението към секретариата на Организация на обединените нации не е дало резултат ", от което се схваща за разменена преписка във връзка свиканото съвещание.
 Европейски Съюз постанова наказания и на Путин и Лавров
Европейски Съюз постанова наказания и на Путин и Лавров

Символично оставя вратата за дипломация

" Ръководството на международната организация се оказа некомпетентно да обезпечи присъединяване на съветската делегация, ръководена от съветския външен министър, в съвещанията на Комитета по разоръжаване и Съвета по правата на индивида - събития, проведени от самия секретариат на Организация на обединените нации ", означават от съветското външно министерство.

По-рано беше обявено, че съветският външен министър Сергей Лавров въпреки всичко ще посети Женева на 28 февруари - 1 март. Наложените от Европейски Съюз наказания върху персони от държавното ръководство на РФ не включват възбрана за пътешестване на Сергей Лавров и Владимир Путин, точно с цел да се остави отворена вратата за дипломация, само че пък затварянето на въздушното пространство на Европа за съветски самолети пристигна като следваща мярка за продължаващата съветска военна експанзия в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР