Ръководството на общинската структура на БСП в Асеновград скочи срещу

...
Ръководството на общинската структура на БСП в Асеновград скочи срещу
Коментари Харесай

БСП-Асеновград скочи срещу отстраняването на контрольора в местната болница

Ръководството на общинската конструкция на Българска социалистическа партия в Асеновград скочи против отстраняването на контрольора в локалната болница, което съгласно водача на „ алените ” под Асеновата цитадела Енко Найденов било скандално, голословно, нецелесъобразно и било импортирано в Общинския съвет от групата на ГЕРБ без никакви писмени претекстове.

„ При разглеждането в комисията никой от съветниците на ГЕРБ не съумя да изложи каквито и да било претекстове. На самото съвещание техен представител се опита да регистрира аргументи за отстраняването на контрольора в МБАЛ „ Асеновград ” ЕООД, които бяха несериозни и даже незаконосъобразни. Това разсънва в нас подозрения, че в МБАЛ „ Асеновград “ се готви продължение на нерегламентирани дейности в лечебното заведение ”, съобщи Енко Найденов.

Той добави, че предлагането на Политическа партия ГЕРБ било подкрепено от гласовете на Движение за права и свободи и Народен съюз, с което излиза наяве, че на локално равнище се заформя коалиция сред техните партийни структури. „ Общинският съвет назначи през 2016 година инспектор в поради подозрения за осъществяване на финансови нередности в болничното заведение ”, разяснява Божидар Малинов, ръководител на комисията по бюджет и финанси в Общинския съвет, който даде и финансови документи от отчета на контрольора, от които става пределно ясно ситуацията с бюджета на МБАЛ- Асеновград.

„ Става дума за редица нарушавания, както в провеждането на публични поръчки от страна на шефа, по този начин и в други счетоводни посоки от финансирането на болничното заведение ”, добави Малинов. Той подчертава и върху неизрядната и слаба Система за финансово ръководство и надзор (СФУК), която не обгръща наложителните в закона 100% от финансите на комерсиалното сдружение, каквото е болничното заведение. Действащата към този миг СФУК направлявала едвам 10-12% от тях. Всичко останало се разпределя и управлява по преценка на шефа. Така стои въпросът и с възнагражденията на личния състав, където междинната месечна заплата в сдружението е 1156 лева, а тази на шефа е 3736 лева

На репортерски въпрос може ли финансовото положение на МБАЛ „ Асеновград ” да е причина за решението на Общински съвет по този проблем, от Българска социалистическа партия отвърнаха, че контрольорът взема две минимални работни заплати, а единствено за реклама през 2016 година от болничното заведение са отделени над 24 000 лв..

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР