Ръководството на Община Сливен продължи с разумната политика и през

...
Ръководството на Община Сливен продължи с разумната политика и през
Коментари Харесай

Сливенска община отчита разумна политика за финансова стабилност, продължила и през 2022

Ръководството на Община Сливен продължи с рационалната политика и през 2022 година във връзка с бюджетната непоклатимост на общината, дейно и икономично систематизиране на разноските и финансовите запаси, при съблюдаване на строга бюджетна дисциплинираност. Това е записано в доклада на кмета Стефан Радев за предходната година, който беше гласуван от Общинския съвет преди дни.

Отчита се възстановяване на събираемостта на неплатените отговорности с над 11 % растеж по отношение на 2021 година. Въпреки обтегнатата интернационална конюнктура, водеща до повишени равнища на инфлация, липса на някои строителни материали през първата половина на 2022 година и неустановеност на пазара, Община Сливен продължи работата по възстановяване на локалната инфраструктура. Приключи строителството по облагородяване на междублокови пространства в трите най-гъсто обитаеми квартали на града – „ Сини камъни “, „ Българка “ и „ Дружба “. Бяха изграждани и оборудвани ндве нови здания за даване на резидентни обществени услуги. Извърши се реорганизация на асфалтовата настилка по бул. " Стефан Стамболов “ и беше построено кръгово кръстовище на бул. " Банско шосе " и ул. " Самуиловско шосе ". Паралелно се изпълняваха настоящи поправки в общински здания от обществената и просветителна сфера, поддръжка и ремонт на уличната мрежа.

Продължи работата по построяването на ефикасна система за обучение, обществени действия и опазване на здравето. Изпълни се ремонт на фасадата и непълен вътрешен ремонт на остарялата постройка на ППМГ „ Добри Чинтулов “. В развой на осъществяване е уголемение на ОУ " Паисий Хилендарски ", с.Тополчане. През 2022 година се извърши ремонт на кухненски блок и система за отопление на Дом остарели хора – Сливен.

Въпреки края на програмния интервал, по Европейските структурни и капиталови фондове, през 2022 година бяха подписани 7 нови контракта за даване на Безвъзмездна финансова помощ. Годината започва в изискванията на разпространяване на Ковид 19 и наложени противоепидемични ограничения, само че поетапно бяха възобновени дейностите в областта на културата, което направи допустимо осъществяването на огромна част от културния календар за 2022 година Община Сливен направи нужното да резервира баланс и реализира плануваните бюджети в региона на културните институти, читалищата, Общински фонд „ Култура “, зала „ Сливен “.

Отчетът показва осъществяването по заложени цели в Програмата за ръководство на общината за мандат 2019-2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР