Ръководството на Община Перник внесе предложение за изменение и допълнение

...
Ръководството на Община Перник внесе предложение за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Перник иска да се инкриминира незаконният въгледобив

Ръководството на Община Перник внесе предложение за изменение и допълнение на Наказателния кодекс по отношение на противозаконния въгледобив, заяви зам.-кметът по икономическа политика и евроинтеграция на Перник Денислав Захариев.
 
Писмото е изпратено до ръководителя на Народното събрание, Министерството на правораздаването, Министерството на енергетиката и Министерството на стопанската система. 
 
„ Въпреки че казусът с противозаконния рандеман не касае директно пълномощията и юрисдикцията на Община Перник, тъй като потребните изкопаеми са държавна благосъстоятелност, ние като администрация реагираме, защото се поврежда и заплашва животът, имуществото и спокойствието на перничани. Становището на специалистите е, че с криминализирането на противозаконния въгледобив, казусът ще бъде решен и ние ще настояваме за това “, разяснява Денислав Захариев.
 
Община Перник упорства за бързо и неотложно инкриминиране на противозаконния въгледобив, който се прави на територията на целия град.

Години наред нерегламентираният рандеман на въглища се е трансформирал в метод на прехранване на някои хора, най-вече от ромски генезис. Те копаят в остарели подземни галерии, рискувайки живота си, унищожават инфраструктурата, заплашват домовете на хората. Заради противозаконния въгледобив преди няколко години се задейства свлачище и три къщи пропаднаха в изкопани под тях рудници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР