Ръководството на Община Ловеч с кмет Корнелия Маринова проведе на

...
Ръководството на Община Ловеч с кмет Корнелия Маринова проведе на
Коментари Харесай

Кметовете на Ловеч и Плевен обсъдиха изграждането на индустриална зона между двете общини

Ръководството на Община Ловеч с кмет Корнелия Маринова организира на 31 август работна среща с кмета на Община Плевен Георг Спартански и заместник-кмета Стефан Милев по отношение на подготовката на Плана за интегрирано развиване на общината (ПИРО) за 2021-2027 година. Целта е да бъдем подготвени с нашите общи планови предложение, той като по Ос 2 могат да аплайват единствено планове на прилежащи общини, сподели Корнелия Маринова. В срещата участваха и зам.- кметовете на Община Ловеч Цветан Георгиев, Венцислав Христов и Даниел Колев.
В началото на диалога секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова, която е началник на работната група, описа какво е свършено до момента. Наред с другото, осъществено е теренно изследване на територията на града по отношение на подготовката на проекта, извършено от 25 до 28 август 2020 година Участието на жителите в процеса на изработването на проекта прибавя нови визии и хрумвания за развиването на Община Ловеч.
На същия стадий се намират и в прилежащата община Плевен. В диалога се обрисуваха следните общи хрумвания:
- Идентифициране на общински терени към Автомагистрала „ Хемус “ за създаване на индустриална зона сред двата града.
 Със скромна гала в Ловеч бе маркиран краят на ремонта на Транспортния мост Със скромна гала в Ловеч бе маркиран краят на ремонта на Транспортния мост
Със скромна гала в Ловеч на 31.08.2020 година бе маркиран краят на ремонта на Транспортния мост. Кметът на Община Ловеч Корнелия Мари...
- Реконструкция или създаване на нов довеждащ тръбопровод – Троян, Ловеч – Плевен.
- Общи туристически артикули сред Плевен, Ловеч и Троян, като да вземем за пример по остарелия римски път Виа Траяна и други.
Кметът на Плевен подчертана значимостта на казуса за създаване на язовир „ Черни Осъм “, което може да стане или с европейски фондове, или с държавно финансиране. Проблемът визира и четири троянски села, които сега изпитват проблеми с водоподаването.
Припомняме, че ПИРО е стратегически документ за достъп до европейски средства за идващия интервал. Като главен документ за развиване на общините до 2027 година той дефинира задачите и целите. Планът би трябвало да включва ограничения и хрумвания за капиталови планове, които ще се осъществят от общината посредством средства на Европейските фондове и национално финансиране. В рамките на Плана ще бъдат обособени зони за влияние, в които следва да се концентрират съответни основни планове за възобновяване и развиване на градската среда, селските региони и разнообразни браншове на развиване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР