Ръководството на Община Карлово благодари на служителите на Районна служба

...
Ръководството на Община Карлово благодари на служителите на Районна служба
Коментари Харесай

Община Карлово благодари за помощта за справянето с големия пожар

Ръководството на Община Карлово благодари на чиновниците на Районна работа Пожарна сигурност и отбрана на популацията – Карлово, Търговско предприятие на Държавно горско стопанство – Карлово, 61-ва Стрямска механизирана бригада, Районно ръководство на полицията – Карлово, Национален парк " Централен балкан “ - Габрово и на всички доблестни граждани  - доброволци, които се включиха в гасенето на горския пожар, почнал на 18.08.2018 година в местността Боровия триъгълник в Стара планина над Карлово.

Благодарение на професионализма на огнеборците, намесата на горските чиновници, военнослужещите, полицията и помощта на жителите, пожарът беше овладян и не се позволи да пострадат хора и имущество. В резултат на появилия се вятър и труднодостъпния терен, пожарът обхвана над 100 дка горска повърхност, изгоряха главно борови дървета и нискорастяща храстовидна растителност.

Благодарим на всички, които участваха в потушаването на пожара и потвърдиха пред обществото, че когато има положително взаимоотношение сред институциите и с поддръжката на жителите, непредвидени и рискови обстановки могат да бъдат овладени в точния момент.

Призоваваме туристите, планинарите и тези, които вървят в планината на излет или отмора, да бъдат изключително деликатни и бдителни, да не позволяват неточности, които могат да станат причина за пожар или друга рискова обстановка.

Планината и гората са на всички и би трябвало да ги пазим!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР