Ръководството на НЛРС-СЛРБ организира на 22 юли посещение на деца

...
Ръководството на НЛРС-СЛРБ организира на 22 юли посещение на деца
Коментари Харесай

Малчугани се запознаха отблизо с видовете дивеч в ДУ „Еледжик“

Ръководството на НЛРС-СЛРБ провежда на 22 юли посещаване на деца в Дивечовъден сектор „ Еледжик ". Поканата бе отправена към всички фенове на дивите животни и смели приключенци, които получиха опция да се включат в горски излет измежду красивите пейзажи на Средна гора. Чрез специфична презентация малчуганите бяха осведомени с типовете наедрял и малък дивеч, хищниците, обитаващи родната природа, като даже съумяха да чуят звуците, издавани от другите животни. На многото техни въпроси отговаряше основният специалист към Националната организация Стилиян Герасков, който обърна особено внимание на децата на грижите, които проведените ловци поставят за запазване на местообитанията на дивеча, напъните за обогатяване на дивата фауна посредством разселване на разнообразни типове животни и обезпечаването на храна за тях. Управителят на ДУ „ Еледжик " Хари Иргев сподели на децата фотоси на дивите животни, снимани от фотокапаните в стопанството, на които бе записана тяхната интензивност през дни и нощта, привичките им и тяхната хубост и разнообразие.

Разбира се, имаше голям брой атракции за децата - ръководителят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев персонално се включи в инструкциите при стрелбата с лък, чиновниците на ДУ „ Еледжик " им погнаха в мятането на копие, а демонстрацията на ловните и риболовни оръжия и средства, употребявани през разнообразни исторически столетия, провокираха откровеното им удивление.



Последва разходка с високо проходими коли из региона на Дивечовъдния сектор и децата можаха фактически да видят доблестен елен с големи рога, лопатари, спотайващи се в сенките на гората, дива свиня с дребните си, които се любуват на фуража край автоматизирана хранилка на стопанството. Малчуганите бяха във екстаз и дълго разясниха видяното, защото до момента не бяха виждали дивите животни в естествените им местообитания измежду природата.

Разбира се, образованието на децата включваше и приготвянето на обяд за всички, участващи в приключението. Затова те нанизаха шишовете с храната и собственоръчно ги опекоха на жарта в огнището, обособено за посетители на стопанството, посред гората. Те бяха толкоз въодушевени и щастливи, че започнаха да рецитират стихотворения и занимателни скоропоговорки, с които всички сме израснали.

Подаръци - играчки и тематични книжки, от Националното ловно-рибарско съдружие получиха всички малчугани. Нито техните родители, още по-малко те желаеха да си тръгнат и изоставен дивната природа на ДУ „ Еледжик ". Но всички бяха уверени, че новите срещи и другарството им с ловците ще продължат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР