Ръководството на НБА най-сетне успя да постигне разбирателство със своите

...
Ръководството на НБА най-сетне успя да постигне разбирателство със своите
Коментари Харесай

Играчите се съгласиха: Новият сезон в НБА започва преди Коледа

Ръководството на НБА най-накрая съумя да реализира съгласие със своите баскетболисти за началната дата на идващия сезон. След извършени договаряния сред Лигата и Асоциацията на играчите стана ясно, че сезон 2020/21 ще стартира на 22 декември със съкратена стратегия от 72 дуела, като към този момент остава само да се завършват детайлите към началото на идната акция, оповестява ESPN. Както е известно, звездите от НБА упорстваха новият сезон да започва на 18 януари, само че това щеше да донесе финансови загуби на Лигата от порядъка на близо един милиард.

The NBPA player rep vote has completed, approving a December 22 start/72-game regular season, source tells ESPN. Next up: NBA/NBPA finishes financial terms on amended CBA, which will take into next week. Expect trade moratorium to be lifted shortly prior to Nov. 18 Draft.
— Adrian Wojnarowski (@wojespn)
" Предстои да бъдат контрактувани спомагателни детайлности, като Асоциацията на играчите е уверена, че страните ще реализиран единодушие по останалите въпроси, свързани с идния сезон ", се споделя в изказване на NBPA.

Очаква се трансферният прозорец да стартира незабавно след провеждането на Драфта, като това ще бъде и едната детайлност, обсъждана още един път от НБА и Асоциацията. Условията на сегашния групов трудов контракт, в това число ограничаването на заплатите, ще бъдат преразгледани през идната седмица. Тренировъчните лагери ще стартират при започване на декември.

НБА възнамерява стеснен достъп на фенове до трибуните през идващия сезон. Лигата възнамерява да допусне от 25 до 50% от почитателите, като се вземе поради спазването на обществената отдалеченост, носенето на маски и тестванията за ковид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР