Ръководството на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и всички служители на

...
Ръководството на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и всички служители на
Коментари Харесай

НЗОК се обяви срещу всяка проява на насилие

Ръководството на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и всички чиновници на институцията се разгласяваме срещу всякаква форма на принуждение и показваме своята взаимност към доктор Албена Гагова и към всички лекари и медицински експерти, подложени на похищения, когато извършват високохуманната си задача – да оказват помощ на страдащите и да се борят за всеки човешки живот. Това се показва в мнение на НЗОК, изпратено до медиите.

В последните дни още веднъж станахме очевидци на брутално нахлуване над доктор.

„ Този път татко на новородено посегна на дамата, която е помогнала детето му да поеме първата си глътка въздух и се е погрижила нищо да не помрачи насладата от появяването на новия живот. Акушер-гинекологът доктор Албена Гагова, получи вместо признателност, жестока физическа и психическа контузия от мъж, който не е в положение да изпита насладата от бащинството”, показват от НЗОК.
В деня за митинг и за взаимност с всички потърпевши от принуждение медицински експерти, Здравната каса застава до Българския лекарски съюз, като контрактуван сътрудник, и изисква от способените органи сурово наказване за насилниците, протегнали ръка против здравното съсловие.
Българското гражданско общество би трябвало уверено да се опълчи на нецивилизованото държание на причинителите на закононарушения против българския доктор, считат от НЗОК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР