Ръководството на Националната баскетболна асоциация обмисля варианта да проведе цялата

...
Ръководството на Националната баскетболна асоциация обмисля варианта да проведе цялата
Коментари Харесай

НБА обмисля да проведе всички мачове от плейофите в Лас Вегас

Ръководството на Националната баскетболна асоциация обмисля разновидността да организира цялата фаза на плейофите в Лас Вегас, само че преглежда и други благоприятни условия за довеждане докрай на сезона, оповестява Спортс Илюстрейтед. Мачовете от НБА бяха прекратени за един месец в средата на март, откакто първо играчът на Юта Джаз Руди Гобер, а след това и други баскетболисти, дадоха позитивна проба за новия ковид.

В този интервал рецесията с COVID-19 съществено се утежни в Съединени американски щати и все още не е ясно дали Лигата ще бъде възобновена на 13 април, като това наподобява малко евентуално. От управлението на НБА към този момент са отписали останалите мачове от постоянния сезон, само че в същото време са наясно, че няма по какъв начин да се проведат общоприетите плейофи, които плануват пътуването сред разнообразни градове на 16 тима. Поради това единият от разновидностите и всички мачове от плейофната фаза да се проведат в един град и от Лигата смятат, че Лас Вегас е най-подходящ за задачата.

Пред реализацията на сходна концепция също има доста спънки, като това ще изисква тестването за съществуването на COVID-19 на хиляди играчи, треньори, публични лица, обслужващ личен състав, рефери, екипи за телевизионно отразяване и други, което от своя страна може да провокира рецензии, защото огромна част от популацията на Съединени американски щати няма свободен достъп до такива проби. Ако изцяло се откаже от дотъкмяване на сезона, Лигата е изправена пред големи финансови загуби, които ще се добавят към 400 милиона $, изгубени от пазара в Китай, откакто шефът на един от тимовете в НБА поддържа в обществените мрежи митингите в Хонконг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР