Ръководството на НАТО, по-специално генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг,

...
Ръководството на НАТО, по-специално генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг,
Коментари Харесай

Захарова: Столтенберг отказа да участва в конференция по сигурността в Москва

Ръководството на НАТО, по-специално генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, отхвърли да взе участие в московската конференция по сигурността. Това разгласи формалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова.

„ Руската страна получи отговор на нашата покана за присъединяване в Московската конференция по интернационална сигурност с отвод от присъединяване в това събитие. Какво по-добро удостоверение за същинските планове на НАТО и неговият общоприет секретар Йенс Столтенберг? “, попита Захарова.

Дипломатът добави, че управлението на НАТО неотложно дава отговор на всяко съветско изказване за подготвеност за съдействие с изказване, което има за цел да опровергае позицията на Москва.

„ Столтенберг прави всичко осведомително, с цел да наложи на обществеността посредством медиите схващането, че Русия не дава отговор на желанието на НАТО за съдействие. Всичко се прави по този начин, че нашият отговор просто се удави в този речитатив на едно и също нещо”, сподели формалният представител на съветското външно министерство.

Министерството на защитата предложения управлението на НАТО на IX Московска конференция по интернационална сигурност на 3 юни. Събитието ще се организира на 22-24 юни. В същото време Владимир Джабаров, първи заместник-ръководител на комисията по външни работи на Съвета на федерацията, разяснявайки предлагането на генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг да се организира съвещание на Съвета Русия-НАТО, означи, че Русия е подготвена за контакти с военната организация на Запада, при изискване че те са „ за работа “, а не за „ образование “ на РФ.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи на 6 юни, че Алиансът се придържа към правилото на „ въздържане и разговор “ във връзка с Русия. Той също по този начин означи, че страните членки на НАТО са „ съществено загрижени “ от по-тясното съдействие сред Русия и Беларус.

Освен това Столтенберг сподели също, че съдействието сред Русия и Китай съставлява „ ново измерение и съществено предизвикателство “ за НАТО. Според генералния секретар съдружниците в Алианса ще останат бдителни и подготвени да отговорят на дейностите на своите съперници.

На собствен ред съветският сенатор Алексей Пушков съобщи, че НАТО е провалил разговора с Руската федерация. Той също по този начин означи, че сдържането, за което приказва Столтенберг, не се вижда. В същото време формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова означи, че естественото взаимоотношение сред Москва и Минск не влиза в проектите на Алианса.

На 1 юни съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че НАТО има злонамерени проекти за страната. Според него обаче Русия е подготвена да възобнови разговора с Алианса, само че при изискване, че той „ няма да бъде празнословен “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР