Ръководството на МВР ще продължи да подкрепя своите пожарникари. Това

...
Ръководството на МВР ще продължи да подкрепя своите пожарникари. Това
Коментари Харесай

Зам.-министър Балабанов: МВР ще продължи да подкрепя своите пожарникари

Ръководството на Министерство на вътрешните работи ще продължи да поддържа своите пожарникари.

Това съобщи през днешния ден зам.-министър Балабанов по време на награждаването на състезанието „ Пожарникар на годината “.

Той увери, че процесът ще продължи и през тази година ще бъдат актуализирани още 22 здания на пожарните служби. Ще бъдат обезпечени и нужните защитни средства за пожарникарите.

От името на министъра на вътрешните работи той изрази благодарност към труда на чиновниците на ГДПБЗН, които с риск за живота си избавят човешки животи, съобщихаот пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

За 23-ти следващ път се организира формалната гала за награждаването на спечелилите в Националния конкурс “Пожарникар на годината 2017г.”.

Отговорност е идеята в нашата работа, съобщи гл. инсп. Боян Кондуров, шеф на РСПБЗН - Благоевград, отличен с премията „ Пожарникар на годината “.

Като благодари за оказаната му чест, той означи, че това е премия и оценка за работата на всеки един от сътрудниците му в екипа. Той бе безапелационен, че с цел да си пожарникар, е нужно сърце, възприятие за дълг, чест и кураж. Гл. инсп. Кондуров пожела на всички свои сътрудници да съумеят да запазят искрата и хъса за работа, тъй като „ това, което вършим, си заслужава “.

Сред отличените са чиновници на ГДПБЗН, взели участие при погасяването на огромния горски пожар в региона на Кресна и Симитли и при избавителните интервенции след наводненията в югозападната част на страната. Наградени са и чиновници, които през миналата година предпочитано са работили с деца и хора от рисковите групи.
По самодейност на тези инспектори и в съдействие с локалната власт в домовете на възрастни, самотноживеещи и заболели хора от дребни обитаеми места бяха сложени димни сензори, а положението на електрическите и отоплителните им съоръжения бяха тествани.
По традиция на церемонията бяха връчени и награди за доброволец на годината и непринуден отряд на годината.
Доброволчеството в България укрепва с всяка година – към този момент има 3000 готови и подготвени мъже и дами, които при нужда оказват помощ на чиновниците на ГДПБЗН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР