Ръководството на МВР провежда днес националното съвещание заради обявения от

...
Ръководството на МВР провежда днес националното съвещание заради обявения от
Коментари Харесай

МВР дължи 29.5 млн. лв. на служителите си за дрехи

Ръководството на Министерство на вътрешните работи организира през днешния ден националното заседание поради оповестения от синдикатите митинг на 5 юли. Поканен е и министър председателят Бойко Борисов.

Управителният съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи реши през уикенда служителите на реда да излязат на митинг в деня на професионалния си празник. Исканията им са за 20% нарастване на заплатите, нови униформи, както и месечното им заплащане да се обвърже с нарастването на минималната работна заплата.

„ В митинга на 5 юли ще вземат участие служители на реда, които не са на работа. Очакваме в него да се включат сред 8 хиляди и 10 хиляди чиновници. Възможно е да са и доста повече”, сподели пред Нова телевизия тази заран Илия Кузманов - зам.-председател на федерацията.

По мотив обстоятелството, че чиновниците на полицията сами си купуват облеклото, той разяснява, че за интервала 2011-2015 година Министерство на вътрешните работи дължи като неосигурени облекла на чиновниците 29.5 милиона лв..

„ Това значи, че сътрудниците са подкрепили системата с 30 млн. лева”, съобщи той.

Относно информацията, че складовете са цялостни с униформи, Кузманов посочи, че там има зимни униформи и то не за всички чиновници.

„ Колегите и тази година ще си купят единствено фланелките, с които да работят през лятото, с цел да им бъде комфортно”, добави той.

Според него не е правилно страната по този метод да рекетира чиновниците на Министерство на вътрешните работи – с поддръжката на техника и закупуването на облекла.

„ Администрацията в Министерство на вътрешните работи е нужна. Ако бъде сведена под тези равнища, ще е съдбовно за системата”, сподели още синдикалистът.

Кузманов добави, че доста биха желали да имат диалог с премиера Борисов, и то преди митинга, тъй като по-късно ще бъде безсмислена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР