Ръководството на модния гигант Bestseller си е поставило интересна цел,

...
Ръководството на модния гигант Bestseller си е поставило интересна цел,
Коментари Харесай

Новата най-висока сграда в Западна Европа ще се намира в почти непознат град с едва 7000 жители

Ръководството на стилния колос Bestseller си е сложило забавна цел, която няма общо с техния бизнес - да построи най-високата постройка в Западна Европа освен това да го направи в дребен град в Дания с едвам 7000 поданици.

Преди компанията да разгласи своите проекти за построяването на 320-метров небостъргач, евентуално не доста датчани са имали визия къде тъкмо се намира градчето Бранде, споделя The Guardian.

Идеята на Bestseller е повече амбициозна, като при положение, че тя се реализира, зданието ще бъде по-високо от най-високата постройка в Лондон - Shard, и ще бъде преди всичко в Западна Европа.

Проектът за небостъргача е дело на датското архитектурно студио Dorte Mandrup, а в този момент следва да започване и градежът, написа Business Insider.

" Ние сме доста удовлетворени, че проектите ни бяха утвърдени от локалните управляващи и сме горди от поддръжката, която получи нашия план на локално равнище ", споделя проджект мениджърът на Bestseller Ардерс Крьог в публично мнение.

Изборът на дребното датско градче не е инцидентен. Именно от Бранде води началото си стилната компания, като там фамилията на сегашния основен изпълнителен шеф Андрес Холх Повлсен отваря първия си магазин за облекла през 1975 година.

Днес Андрес е правоприемник на стилния колос и е най-богатият човек в Дания с чисто положение от 7,2 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР