Ръководството на министерството взехме решение да предложим вместо медицински бележки

...
Ръководството на министерството взехме решение да предложим вместо медицински бележки
Коментари Харесай

Хинков: Предлагаме амбулаторният лист за преглед да замени електронните бележки за учениците

Ръководството на министерството взехме решение да предложим вместо медицински бележки за отсъствия на учениците да се употребява амбулаторния лист, който е обвързван с обзор на дете. Така или другояче здравната записка е обвързвана със здравословното положение на детето. Имаме кардинално единодушие на лекарския съюз, само че това би трябвало да се изговори и с МОН.


Това съобщи здравният министър Христо Хинков в отговор на въпрос на БГНЕС, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Хинков изрично съобщи, че след ротацията няма да бъде министър, тъй като няма политическа поддръжка за неговите дейности и решения “Нямам чувството, че ще бъда подсилен, и от ден на ден и повече това мое усещане се затвърждава. Няма да мога да бъда подсилен в здравната си политика. Нямам чувството, че ще има смисъл да заставам на този пост ”, разяснява Хинков.

Здравният министър удостовери, че български водач и инженер са отпътували на образование в подготвителния център на производителя на медицинските хеликоптери, които чакаме да дойдат у нас. “Всичко върви по проект и няма никакви отклонения от това, което сме заявили. Всичко върви по проект и няма закъснение ”, безапелационен е той.

Той разяснява и проблема, обвързван с обстоятелството, че частните и държавните сдружения вземат медикаменти с разлика от 28 пъти. “Трябва да се организират публични поръчки по Закона за публичните поръчки. Частните лечебни заведения не организират такива частни поръчки ”, изясни Хинков.

Според него в случай, че частните лечебни заведения оперират с публичен запас и медикаментите се заплащат от НЗОК, е заслужено да се организират публични поръчки, тъй като по този метод се понижа цената./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР