Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали

...
Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно празненство деца на починали служители на реда и пожарникари. С поддръжката на всички донори 74 деца получиха по 1000 лв. от благотворителната акция на Министерство на вътрешните работи, оповестяват от пресцентъра на министерството.

Деца от цялата страна дойдоха през днешния ден в София по покана на управлението на Министерството на вътрешните работи. Поводът беше обичайното за благотворителната акция на Министерство на вътрешните работи Коледно тържество, чието осъществяване бе обновено след двегодишно наложително спиране поради пандемията.

В навечерието на най-семейния празник министър Иван Демерджиев, заместник-министрите Венцислав Катинов и Моника Димитрова-Бийчър, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, шефовете на ГДНП, ГДБОП, ГДГП и ГДПБЗН - основните комисари Атанас Илков, Калин Стоянов, Росица Димитрова и Александър Джартов, както и ръководители на административни дирекции в Министерство на вътрешните работи посрещнаха децата и техните майки на празничен обяд.

" Знайте, че макар тежката загуба, имате огромно семейство в Министерство на вътрешните работи, което държи на вас. Вие сте наши деца и постоянно ще ви поддържаме “, обърна се към девойките и момчетата министър Демерджиев.

През 2022 година Националната благотворителна акция на Министерство на вътрешните работи поддържа 74 деца. За Коледните празници всяко от тях получи по 1000 лв. от набраните по сметката на самодейността средства. Финансовата поддръжка е допустима с помощта на всички донори, които засвидетелстват своята ангажираност с SMS-и, позвънявания и дарения, и на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, даряващи ежемесечно средства от заплатите си.

Успоредно със събирането на средства акцията съумя да построи дългогодишни партньорства. Верен другар и покровител на акцията на Министерство на вътрешните работи още от самото ѝ начало е Тодор Белчев - ръководител на Съвета на шефовете на " Видеолукс холдинг “. " Заслужавате повече внимание от обществото. Нашият знак на поддръжка към всички вас са обезпечените от " Технополис “ и " Практикер “ дарове и  ваучери на стойност 1200 лв. “, зарадва той децата.

В 19-ата за благотворителната акция година вземат участие деца от София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен. Въпреки тежката загуба, някои от тях избраха да продължат по стъпките на своите родители и се образоват в Академията на Министерство на вътрешните работи. Други, подпомагани през годините от акцията – към този момент пораснали, са в редиците на Министерство на вътрешните работи и работят в името на една по-сигурна България.

Националната благотворителна акция за подкрепяне на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи се организира целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират посредством изпращане на SMS на номер 1866 за клиентите на А1, Yettel и Vivacom или посредством гласово позвъняване на 090051866 за клиентите на Vivacom. Цената на късото известие е 1 лева (без ДДС), а на гласовото позвъняване - 0.99 лева (без ДДС). Средства могат да се превеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно ръководство. Натрупаните суми се разпределят сред фамилиите на потърпевши и починали по време на осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР