Ръководството на Министерството на туризма започна бавно да си събира

...
Ръководството на Министерството на туризма започна бавно да си събира
Коментари Харесай

Прибират и унищожават документи: Министър Зарица Динкова и екипът ѝ ,,разчистват“

Ръководството на Министерството на туризма стартира постепенно да си събира багажа и да разчиства бюра, шкафове и документи. Това оповестиха TravelNews,позовавайки се на чиновници от ведомството. Причината била, че не е ясно дали сегашният екип ще остане при ротацията на държавното управление.
Най-усърдна в разчистването е началникът на кабинета на министъра Марияна Кордова. Тя окомплектова, прибира и унищожава документи, твърдели нейните подчинени. Същото прави и основният секретар Мирослава Николова.
През двете минава цялата поща и документи в министерството. В кабинета и при секретарките на министъра на туризма в оставка Зарица Динкова към този момент било поразчистено.
Засега съвсем несъмнено е, че Динкова няма да бъде претендент за евродепутат в листата на ПП-ДБ, каквито проекти имаше преди време, разясниха пред TravelNews представители от обединението. Тя не е желана от съдружния сътрудник „ Зелено придвижване “, откъдето напусна, а те настояват, че са я изгонили. От крилото на съпредседателя на Политическа партия Асен Василев също не я поддържат. Тя се употребила само с доверието на другия съпредседател – Кирил Петков, и неговият татко Петко Петков.
Именно посредством тях сега Зарица Динкова се бори да остане на поста министър на туризма. Най-големите туристически сдружения обаче не я поддържат и желаят нейната оставка, като измежду тях са Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Националният ръб по туризъм (НБТ), Българска туристическа камера (БТК), Българска асоциация за туризъм (БАТ), Сдружението на заведенията в България (СЗБ), Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Алиансът на туристическата промишленост в България (АТИБ), като в последния влизат още организации на туроператори и екскурзоводи. Дори нейни съпартийци от Политическа партия като Любомир Попйорданов, който е ръководител на Асоциацията на планинските водачи „ Планини и хора “, желаеха нов министър на туризма.
Подкрепа за Динкова оказват Асоциацията на инкаминг организациите (влизат представителствата на огромните непознати туроператори у нас), Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА), изпълнителният шеф на „ Албена “ АД Красимир Станев и концесионерът на летищата във Варна и Бургас – „ Фрапорт “. Всички те получиха държавни средства от Зарица Динкова през последните месеци да популяризират България.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР