Ръководството на Министерството на отбраната предлага да бъдат прекратени договорите

...
Ръководството на Министерството на отбраната предлага да бъдат прекратени договорите
Коментари Харесай

Каракачанов се обяви за прекратяване на договорите с частни фирми за охрана на армейски обекти

Ръководството на Министерството на защитата предлага да бъдат прекъснати договорите с частни компании за защита на армейски обекти, в които има оръжие, муниции и взривни субстанции, сподели през днешния ден в границите на парламентарния надзор вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Поводът са открити съществени пропуски от една от ангажираните компании - " БАТ секюрити ".

Договорът с нея е бил подписан след процедура по Закона за публичните поръчки, извършена от Съвместното командване на силите, което се явява независимо юридическо лице на бюджетна прехрана. В отговор на питане от Каракачанов командващият генерал-майор Любчо Тодоров се е аргументирал, че с избора на частна компания се понижават разноските, защото не се постанова назначението на цивилни лица за охранители.

Каракачанов уточни, че работна група, ръководена от непрекъснатият секретар по защитата, е направила няколко оферти за решение на казуса, които би трябвало да се обсъдят от Съвета по защита. Сред тях е и това - при приключване на договорите с частни компании за защита на обекти, в които има оръжие, муниции и взривни субстанции, или при предварителното им преустановяване, защитата да се поема от сдружението за защита и сигурност МОБА ООД, което е на Министерството на защитата. Вариант е и ангажиране на военна полиция и персоналния състав на поделенията, добави военният министър.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР