Ръководството на Министерството на отбраната направи всичко възможно, за да

...
Ръководството на Министерството на отбраната направи всичко възможно, за да
Коментари Харесай

Каракачанов и синдикатите подписаха колективен трудов договор

„ Ръководството на Министерството на защитата направи всичко допустимо, с цел да удовлетвори справедливите претенции на синдикатите. Двата синдиката са добър коректив и ще продължаваме да работим все по този начин кооперативно в интерес на всички хора, които вие представлявате, а ние ръководим “.
Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов след подписването на 14-ия следващ Колективен трудов контракт (КТД) в Министерството на защитата и седмото Споразумение по отношение на представителните и защитните функционалности на синдикатите през днешния ден, 27 декември. На подписването участваха още заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, който е и ръководител на Отрасловия съвет за обществено съдействие в министерството, шефове на дирекции и представители на синдикатите.
„ Традицията на договаряне, която води след себе си резултати, е единственият сполучлив механизъм “, сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров. „ Важно е този развой да бъде насърчаван и прави чест на Министерството на защитата, че дава резистентен и съответен образец в развиването на груповото трудово договаряне на България “, добави още той.
„ Трудовите връзки са най-сложната част от публичните връзки и в духа на разбирателството и на договарянето ние реализираме доста. В Министерството на защитата са показани съвсем всички специалности, което основава компликации и на работодателите, и на синдикатите, само че дружно съумяваме да решаваме проблемите “, сподели след подписването Тодор Воденов, ръководител на Национален профсъюз „ Отбрана “.
„ Ние подписахме 14-ия подред групов трудов контракт, което прави 28 години обществен разговор. Това значи, че Министерството на защитата намира съгласие със обществените сътрудници в диалогична форма, без значение от различията от време на време. Надявам се на ползотворно съдействие и в бъдеще “, сподели Георги Братованов, ръководител на Федерацията на самостоятелните синдикати от защитата „ Българска войска “.
Настоящият Колективен трудов контракт ще влезе в действие от 1 януари 2020 година и ще важи за период от две години. Той е рамков за Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска. С него се уреждат трудовите и осигурителните връзки и въпросите на виталното ниво на цивилните чиновниците по трудово правно отношение – синдикални членове на Федерацията на самостоятелните синдикати от защитата „ Българска войска ” и Националният профсъюз „ Отбрана ”, които работят в посочените структури. КТД е ориентиран към опазване на постигнатите досега обществени придобивки, свързани със обществения статус на цивилните чиновници в Министерството на защитата, структурите на Министерството на защитата и Българската войска. Нов миг в него е обвързван с откриването на Висшето военновъздушно учебно заведение „ Г. С. Бенковски “, на което се дава опция Академиченият му съвет да дефинира за сметка на лични доходи по-голям размер на в допълнение месечно заплащане за просветителна и научна степен „ лекар ” или за научна степен „ лекар на науките ”. С новия КТД се актуализират някои параметри за спомагателното трудово заплащане за нощен труд; за възнагражденията на служащи, заети директно в кораборемонта; за изпитатели на въоръжение и военни техники в Централния артилерийски механически изпитателен полигон; уточни се опцията за 24-часови наряди на цивилни чиновници и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР