Ръководството на Манчестър Юнайтед е идентифицирало девет потенциални кандидати за

...
Ръководството на Манчестър Юнайтед е идентифицирало девет потенциални кандидати за
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед нареди девет имена за заместник на Тен Хаг

Ръководството на Манчестър Юнайтед е разпознало девет евентуални претенденти за правоприемник на сегашния си мениджъра Ерик загар Хаг. Бъдещето на нидерландеца на „ Олд Трафорд “ по никакъв начин не е несъмнено, като сега „ алените дяволи “ заемат шесто място във краткотрайното класиране на Висшата лига.

По-рано през седмицата се появи информация, че селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е главен претендент на новия съсобственик сър Джим Ратклиф да размени Тен Хаг отпред на тима, само че 53-годишният експерт разгласи, че няма да беседва с никакви клубове, до момента в който не премине Европейското състезание в Германия през лятото.

Макар все още Ратклиф да оказва поддръжката си към нидерландеца, резултатите на Тен Хаг компрометират оставането му на „ Олд Трафорд “. Според ESPN, цели девет имена в момента се преглеждат от Юнайтед като негов евентуален правоприемник.

Опциите включват някогашния управител на Челси и Брайтън Греъм Потър, актуалният треньор на Брайтън Роберто Де Дзерби, както и мениджъра на Брентфорд Томас Франк. В листата попада и наставникът на Байерн Мюнхен Томас Тухел, който ще си тръгне след края на сезона и някогашния лидер на Уулвърхемптън Жулен Лопетеги.

Легендата на Реал Мадрид Зинедин Зидан, треньорът на Спортинг Лисабон Рубен Аморим и селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман допълват този лист. Изданието пиши обаче, че не е изключено Юнайтед да предприеме и упорит метод на мениджъра на Тотнъм Ангелос Постекоглу.

След идването на сър Джим Ратклиф в Манчестър Юнайтед, клубът назначи нов изпълнителен шеф в лицето на Омар Берада от Манчестър Сити и работи за назначението на нов състезателен шеф в лицето на Дан Ашуърт от Нюкасъл.

Manchester United 'have NINE-MAN shortlist to replace Erik ten Hag including three current Premier League managers' following Gareth Southgate's refusal to discuss the job
— Mail Sport (@MailSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР