Ръководството на Лудогорец излезе с изявление по повод предложението за

...
Ръководството на Лудогорец излезе с изявление по повод предложението за
Коментари Харесай

Лудогорец внесе яснота около преименуването на стадиона

Ръководството на Лудогорец излезе с изказване във връзка предлагането за преименуване на " Лудогорец Арена " на " Хювефарма Арена ". В него излиза наяве, че от управлението желае да следва международните и европейските практики, в това число и във връзка с своята маркетингова тактика и политика в привличането на рекламодатели и спонсори.

Ето какво гласи цялото изказване:

Уважаеми последователи на „ Лудогорец”,

По мотив предлагането ни стадион „ Лудогорец Арена “ да се преименува на „ Хювефарма Арена “ и появилите се прибързани тълкования сме длъжни да ви осведомяваме за следното:

Като добросъвестна страна по контракта за концесия на стадиона ние внесохме по надлежния ред това предложение. В интерес на правилните ни връзки с Община Разград имахме предпочитание първото обществено излагане на претекстовете да бъде по време на комисиите преди постоянното съвещание на локалния парламент. По един или различен метод дебатът за това стартира в обществените мрежи и това постанова да ви срещнем по в детайли с претекстовете ни.

Както знаете актуалният футбол, с изключение на като най-популярния спорт, се е утвърдил и като обществен феномен. Като подобен, той не може и няма по какъв начин да изостава от развиването на публичните, демографските и най-много – от развиването на икономическите връзки.

Все по-голямата централизация на финансови средства в организирането на шампионати (дали от УЕФА или от националните футболни асоциации) и в подпомагането на футболните клубове, като участници в тези шампионати, слага въпроса за конкурентоспособността на футболните клубове. Нараства и потребността от вложения в спортни уреди и инфраструктура, в развиване на детско-юношески школи, в привличане на качествени състезатели и така нататък – все неща, които значително са предпоставки за постигането на спортни триумфи и построяването на съвременни спортни уреди.

Горното неизбежно докара до обособяването на самобитна маркетингова промишленост във футбола със свои особености и характерности и с опцията за употреба на разнообразни маркетингови права, измежду които все по-голяма известност имат по този начин наречените - „ права по отношение на наименованието на стадион “.

Прилагането на тези права и наименоването на футболни игрища се е утвърдило като международна и европейска процедура, като част от образците са изложени по-долу:

- Англия: Emirates Stadium; bet365 Stadium; Etihad Stadium; Pirelli Stadium;
- Германия: Allianz Arena; Signal Iduna Park; Veltins Arena; Mercedes-Benz Arena; Commerzbank Arena; Red Bull Arena; Opel Arena; BayArena; HDI-Arena; Volkswagen Arena; Signal Iduna Park
- Австрия: Hypo-Arena; Red Bull Arena; Allianz Stadion; Generali Arena
- Франция: Orange Velodrome; Matmut Atlantique; Allianz Riviera
- Италия: Allianz Stadium; Mapei Stadium
- Турция: Türk Telekom Stadyumu; Vodafone Park; Medical Park Stadyumu
- Холандия: Philips Stadium; Kyocera Stadion; TATA Steel Stadion
- Испания: Wanda Metropolitano Stadium

Освен, че е неоспорим водач в българския футбол през последните години, „ ПФК Лудогорец 1945 “ АД се утвърди като различим клуб и бранд на европейската футболна сцена, най-много заради непрекъснатото си наличие и положително показване в европейските клубни шампионати, проведени от УЕФА (Шампионска лига и Лига Европа).

Като актуален футболен клуб с упоритости за развиване, „ ПФК Лудогорец 1945 “ АД следва международните и европейските практики, в това число и във връзка с своята маркетингова тактика и политика в привличането на рекламодатели и спонсори.

В тази връзка, „ ПФК Лудогорец 1945 “ АД вижда в т.нар - „ права по отношение на наименованието на стадион “ опция за подкрепяне на своята подготвителна и спортно-състезателна активност, както и подкрепяне ръководството на стадиона.

През последните години Хювефарма е един от главните спонсори на клуба, който непроменяемо подкрепя клуба и способства „ ПФК Лудогорец 1945 “ АД да е най-малко частично конкурентоспособен на огромните европейски тимове, като в същото време желанието е това партньорство да продължи и отсега нататък. По този метод Лудогорец би могъл да притегли средства, нужни за одобряването на клуба като водач в България и евентуален годишен участник в шампионатите Шампионска лига и Лига Европа, проведени от УЕФА. Това неизбежно способства изгоди както за Клуба, по този начин и за жителите на град Разград, а и ще окаже позитивно въздействие върху бизнеса, с оглед визитата на града от забележителен поток от хора. Безспорен е фактът, че присъединяване на „ ПФК Лудогорец 1945 “ АД в най-престижните европейски клубни шампионати и провеждането на домакинските срещи на клуба точно в Разград притегля хиляди почитатели на футболната игра както от България, по този начин и от цяла Европа, което от своя страна разпространява региона на Лудогорието и способства за икономическото му развиване и интернационална известност.

В умозаключение бихме желали да ви уверим изрично, че всевъзможни внушения за промяна на името на тима са злонамерени и нямат нищо общо с действителността.

Името на „ Лудогорец” към този момент е наложено в международния футбол и ние ще дадем всичко по силите си да пазим репутацията си в Европа.

Искаме също по този начин да ви напомним, че главните обещания към Вас от притежателите и управлението на „ Лудогорец” се извършват педантично и ние сме щастливи, че сме единственият български тим, който гони европейски стандарти и извършва сполучливо заложените си цели. Разград е футболен град, за който към този момент се приказва и ще продължи да се приказва с голям почит в чужбина.

С почитание:

Ръководството на „ Лудогорец”.
efbet Лига 20 кръг, неделя 15 декември  Славия 16:30предстои  Лудогорец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР