Ръководството на Лудогорец е внесло искане в Община Разград за

...
Ръководството на Лудогорец е внесло искане в Община Разград за
Коментари Харесай

"Лудогорец" е внесъл искане за преименуване на стадиона си

Ръководството на Лудогорец е внесло искане в Община Разград за преименуване на стадиона си от " Лудогорец сцена " на " Хювефарма сцена ", оповестява Българска телеграфна агенция. Кметът на града Денчо Бояджиев е подготвил докладна бележка по този въпрос, която е предоставена за разискване в Общинския съвет.

Предложението включва изменение на контракта за концесия за строителство с предмет " Реконструкция и рационализация на стадион " Лудогорец сцена ", неговото ръководство и поддържане след въвеждането му в употреба на риск на концесионера " и е получено в Община Разград от изпълнителния шеф на " Лудогорец " Ангел Петричев.

От клуба акцентират претекстове за преименуването на стадиона, че през последните години компанията " Хювефарма ", която е благосъстоятелност на Кирил и Георги Домусчиеви, е един от главните му спонсори.

" Сътрудничеството сред футболния клуб и сдружението ще докара до обезпечаването на финансови средства, нужни за одобряването на клуба като водач в България и евентуален годишен участник в шампионатите, проведени от УЕФА и до подкрепяне ръководството на стадиона ", споделя Ангел Петричев.

В докладната бележка е посочено също, че това ще докара до взаимни изгоди както за концесионера, по този начин и за концедента и ще окаже позитивно въздействие върху бизнеса в града. Документът е включен за разискване в дневния ред на идната сесия на 18 декември.

" Лудогорец " получи стадиона на концесия за период от 35 години, като би трябвало да влага над 18 милиона лв. до 2026 година. През 2019 година обаче клубът и Община Разград влязоха в спор за 46 000 лв., които съставляват налог здания за обекти, намиращи се на територията на оборудването. След това беше заведено дело.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР