Ръководството на лондонското летище Хийтроу започна официално вътрешно разследване, след

...
Ръководството на лондонското летище Хийтроу започна официално вътрешно разследване, след
Коментари Харесай

Скандал разтресе летище „Хийтроу”! Изтекоха секретни документи за полетите на Елизабет II

Ръководството на лондонското летище „ Хийтроу ” стартира публично вътрешно следствие, откакто Sunday Mirror популяризира информация, че незает мъж е разкрил на улица в Западен Лондон флашка с незащитена информация за системите за сигурност на аеропорта, оповестява Би Би Си. USB устройството, с което изданието се сдобило, съдържало 76 папки с документи, карти, видеа и подробни описания на ограниченията, които се подхващат за обезпечаване на сигурността на кралица Елизабет II. В документите е споменат точния маршрут, който кралицата употребява на път за летището.

От „ Хийтроу” побързаха да оповестят, че не се съмняват в сигурността на пасажерите и подчертаха, че по случая се води следствие.
„ Започнахме следствие, с цел да изясним по какъв начин се е стигнало до това и подхващаме нужните ограничения, с цел да няма други сходни случаи в бъдеще”, посочваъ от аеропорта.

По данни на Sunday Mirror, на флашката е имало близо 174 документа, част от тях били с гриф „ секретно” или „ за служебно ползване”. Въпреки това файловете не били предпазени и се отваряли свободно. Те съдържат информация за документите, нужни за достъп до затворените зони; графикът на охранителите; схемите на охранителните камери и така нататък

От вестника са предали информацията от флашката на спецслужбите.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР