Ръководството на Лейбъристката партия във Великобритания пое вината за катастрофалната

...
Ръководството на Лейбъристката партия във Великобритания пое вината за катастрофалната
Коментари Харесай

Ще поемат ли отговорност лейбъристите за тежкия крах на изборите във Великобритания?

Ръководството на Лейбъристката партия във Англия пое виновността за пагубната загуба на изборите в страната, предава BBC.
Лейбъристите получиха едвам 203 места в Народното събрание, а до момента имаха 262 места. Това бе най-тежкото им изборно проваляне от 1935 година насам.

" Няма да се поколебая да го кажа. Резултатът беше тежък удар за всички, които обезверено имат потребност от същинска смяна в нашата страна ", декларира водачът на Лейбъристката партия Джереми Корбин. Той въпреки всичко увери, че партията му ще извлече поука от това проваляне, и отсега нататък ще се вслушва повече в гласа на обичайните гласоподаватели на лейбъристите, които тя е изгубила в работническите общини.
" Тази партия съществува, с цел да ги показва. Ние ще си върнем тяхното доверие ", декларира Корбин, който на изборите беше избран отново за народен представител за десети път.
Джон Макдонъл, който дава отговор за финансовата политика на партията, сподели, че се усеща отговорен за бедствието. Запитан от BBC дали ще се отдръпна от поста си, той сподели, че партията най-вероятно при започване на идната година ще има ново управление и че той ще поддържа жена за партиен водач. Макдонъл изрази убеденост, че тази лидерка би могла да бъде народен представител, който не е от Лондон.
Ричард Бърджън, който пък дава отговор за юридическата политика на лейбъристите, сподели, че в този момент би трябвало да проучва по какъв начин лейбъристката партия е изгубила доста от обичайните си гласоподаватели в Северна и Централна Англия.
Той сподели също по този начин, че би желал да види за идващ водач на лейбъристите Ребека Лонг-Бейли и разгласи, че обмисля да се кандидатира за поста на заместник-председател на партията. Тя, от своя страна, съобщи пред Би Би Си, че съществено счита да се кандидатира за поста.
Бившата депутатка от Лейбъритката партия - Карълайн Флинт, която загуби депутатското си място, непосредствено упрекна управлението на партията за пагубния провал.
Припомняме, че Консерваторите на премиера Борис Джонсън завоюваха изборите в четвъртък. Те получиха 365 места в 650-местната Камара на общините на Народното събрание. Това е с 48 места повече от местата, които те имаха до момента и им разрешава да прокарат договорката на Джонсън за Brexit и страната да може да излезе от Европейски Съюз до новия краен период, а точно 31 януари следващата година.
Тази победа консерваторите реализираха с помощта на това, че завоюваха в работен изборни окръзи, които от години са били лейбъристки, само че които подкрепяха Брекзит.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР