Ръководството на Лацио излезе с официално съобщение, в което изрази

...
Ръководството на Лацио излезе с официално съобщение, в което изрази
Коментари Харесай

Гняв в Лацио заради наказание за расизъм… което още не е обявено

Ръководството на Лацио излезе с публично известие, в което изрази ясно несъгласието си с „ надълбоко увреждащото” наказване на УЕФА за расистки викания по време на мача от Лига Европа против Рен. Интересното в тази ситуация е, че глобата – каквато и да е тя – към момента не е оповестена публично от европейската клубна централа.

„ Бианкочелестите” рискуват да бъдат осъдени с отчасти затваряне на стадиона поради предходни нарушение от сходен вид. Предвид тона, който употребяват от клуба в формалното изказване, най-вероятно казусът е точно подобен.

„ Решението на Дисциплинарната комисия по нравственос и надзор към УЕФА по отношение на държанието на някои почитатели по време на мача сред Лацио и Рен съставлява надълбоко увреждащо наказване, което очевидно не взе поради ясното наказание от клуба против сходно недвусмислено расистко държание, дело на лимитирана група безотговорни хора”, написаха от Лацио.

„ Тази присъда също по този начин удостоверява твърдото желание на Лацио да продължи политиката на нулева приемливост, заложена от президента Клаудио Лотито.”

„ Клубът също по този начин препотвърждава своята подготвеност да преследва в наказателни и цивилен съдилища тези, които носят виновност за това безконтролно държание, което освен съществено наврежда на имиджа на Лацио, само че също по този начин грубо санкционира по-голямата част от почитателите, които постоянно са били за образец и очевидни съперници на расисткото държание.”

„ Лацио си резервира правото да входира тъжба против решенията на УЕФА за намаляне наказването, което в по-голямата си част удря по преобладаващите доброжелателни и виновни фенове”, прибавиха от Лацио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР