Ръководството на Ла Лига обмисля да заведе правен иск срещу

...
Ръководството на Ла Лига обмисля да заведе правен иск срещу
Коментари Харесай

Ла Лига обмисля да заведе дело заради преместването на "класико" през декември

Ръководството на Ла Лига обмисля да заведе юридически иск против преместването на " класико " сред " Барселона " - " Реал " (Мадрид) в работен ден през декември. Кралската испанска футболна федерация (RFEF) разгласи, че дуелът ще се изиграе на 18 декември, откакто се наложи отсрочване на авансово оповестената дата 26 октомври.

Причина за това стана напрежението в Каталуня и нестихващите митинги след присъдите, които Върховният съд на Испания наложи на каталунски политици.

Ла Лига посредством своя президент Хавиер Тебас изрази несъгласието си с смяната. Първоначално организацията предложи " класико " да се изиграе на 26 октомври, само че в Мадрид, а напролет двата отбора да се срещнат на " Камп ноу ". След това беше препоръчано дербито да бъде на 4 декември.

Според Тебас мнението на Ла Лига не е било чуто от RFEF и не е било взето под внимание при крайното решение. Президентът на Ла Лига е на мнение, че преместването в работен ден ще ощети и телевизионния пазар, а също по този начин провеждането в късен час (21 ч. испанско време) ще бъде неловко за азиатския пазар.

" Напълно допустимо е да се обърнем към съда, в случай че не се вземе рационално решение. Ние опитваме да защитим интереса на всички клубове, а пренасяне на дербито в работен ден ще има разрушителни последици ", сподели Тебас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР