Ръководството на концерна PSA шокира работниците от испанския завод на

...
Ръководството на концерна PSA шокира работниците от испанския завод на
Коментари Харесай

Peugeot нанесе нов удар на Opel

Ръководството на концерна PSA шокира служащите от испанския цех на Opel във Фигеруелас с решението си да приключи подготовката за производството на новото потомство Corsa във фабриката. От PSA оповестиха, че идната Corsa ще се създава в различен цех.

Решението е необичайно, тъй като заводът във Фигеруелас е издигнат главно за производството на модела Corsa. Там са се произвеждали всички поколения на модела, започвайки от първата през 1982 година.

Значително по-късно се включва и някогашния цех на Wartburg в Айзенах, Германия. Още повече, че през предходната година фабриката във Фигеруелас усили производството си с 6% и от там излязоха 382 000 Opel-a, половината от тях - Corsa.

Бъдещата Corsa (проект P2JO), която би трябвало да се появи през 2019 година, ще е близнак на Peugeot 208 и няма да се създава в Испания. Това е сериозен удар по най-големия цех на Opel в Европа, площта на който е над 3 млн. квадратни метра, а чиновниците в него - 5 000.

Загубата на Corsa ще значи съществени съкращения на личен състав, заради което от профсъюзите незабавно свикаха общо заседание за анулация на решението. Карлос Таварес обаче е прочут с радикалните си ограничения и надали ще вземе поради настояванията на служащите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР