Ръководството на компанията Фейсбук наистина е обмисляло въвеждане на пълна

...
Ръководството на компанията Фейсбук наистина е обмисляло въвеждане на пълна
Коментари Харесай

Зукърбърг потвърди, че "Фейсбук" е обмисляла пълна забрана на политическите реклами

Ръководството на компанията " Facebook " в действителност е обмисляло въвеждане на цялостна възбрана за политически реклами в най-голямата обществена мрежа в света. Това заяви нейният съосновател и максимален акционер Марк Зукърбърг. Според него по този начин е била предпазена свободата на потребителите да показват повече отзиви.

Политическите реклами не се покриват от стандартите за инспекция на обстоятелства, които " Facebook " ползва към друго наличие. Според Зукърбърг това не е и огромен източник на доходи, само че и той персонално считал, че би било неправилно софтуерна компания за цензурира обществени лица.

" Ройтерс " заяви за това преди година и посочи, че под 5% от приходите идват от политически реклами.

Компанията е отхвърлила концепцията, тъй като продукторите мениджъри не желали да се лишат от доходи, а консултантите по политически въпроси изтъквали, че ветото би имало противоположен резултат - ще облагодетелства политиците на власт и богатите претенденти. Те ще продължат да имат средства за скъпите телевизионни и вестникарски реклами, до момента в който по-бедните и непознатите ще бъдат лишени от по-достъпната за тях платформа на обществената мрежа.

" Facebook " е обект на изключително внимание и рецензии през последните години за отношението си към разпространението на подправени вести и акции за дезинформация на Русия, които мнозина считат, че са довели до избирането на Доналд Тръмп за президент през 2016 година

Зукърбърг изясни през днешния ден пред студенти от университета " Джорджтаун " и за какво компанията не съумява да излезе на китайския пазар. " Исках услугите ни да са в Китай, тъй като имам вяра в свързването на целия свят и мислех, че можем да помогнем за основаване на едно по-отворено общество ", цитира думите му " Ройтерс ".

" Работих интензивно и дълго време по това, само че нито един път не стигнахме до съглашение за това какво се изисква отнас, с цел да работим там. Никога не ни позволиха ", добави той без да дава детайлности без да уточни какви условия и уверения желае, с цел да влезе " Facebook " на този голям пазар.

Зукърбърт в действителност постави завършек на тези усили през март 2019 година, когато разгласи, че компанията възнамерява да се насоми към по-голяма дискретност на връзките и даде обещание да не строи центрове за запазване и опериране с данни в страни, " които имат традиция в нарушаването на човешки права като персонално пространство или независимост на словото ". Днес той поименно уточни Китай.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР