Ръководството на каталунския парламент си е взело бележка за резултатите

...
Ръководството на каталунския парламент си е взело бележка за резултатите
Коментари Харесай

Каталуния няма да обяви независимост днес

Ръководството на каталунския парламент си е взело записка за резултатите от противоречивия референдум за самостоятелност, създаден предходната седмица, само че най-малко към този момент няма да подложи резултатите на нормалните парламентарни процедури. Това заяви съобщи Асошиейтед прес, цитирайки чиновник на регионалното заседание.
По-рано сепаратисткото каталунско районно държавно управление съобщи, че резултатите от допитването на 1 октомври са годни. 90 на 100 от гласувалите поддържаха независимостта при изборна интензивност от 43 на 100 от записаните гласоподаватели.

Испанското държавно управление обаче разгласи референдума за противозаконен.

Цитираният чиновник на каталунския парламент съобщи, че управлението на районния законодателен орган няма да предприеме никакви дейности, с изключение на да удостовери приемането на резултатите от референдума, предадени в петък от районното държавно управление, заяви Българска телеграфна агенция.

Каталунският министър председател Карлес Пучдемон към момента не е съобщил какво обръщение ще насочи към районния парламент в 19 ч. българско време през днешния ден. Сепаратистки политици обявиха, че чакат декларация, основаваща се на резултатите от противоречивия референдум за самостоятелност, създаден на 1 октомври.

Полицията охранява публичните здания и затвори парка към районния парламент в Барселона, тъй като възможна декларация за самостоятелност довечера евентуално ще докара до остра реакция на централните испански управляващи. Каталунската полиция Мосос д`Ескуадра се разположи в покрайнините още на разсъмване, с цел да попречи на навлизането на протестиращи за или срещу независимостта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР